Biranje savršenog modela patika, od oblika do boje, kao i inkorporiranje ovog aksesoara u dobar outfit predstavlja pravi modni izazov.

(Poznati + patike: 5 načina da nosite patike ove sezone)

Koliko god da izgledaju kao savršen i lak aksesoar za stilizovanje, patike često umeju da prave određene stilske probleme zbog čega se javlja nesigurnost i određena doza straha pri stilizaciji. Zato je tu Elle da pomogne!

Predstavljamo vam najveće greške koje mnoge dame prave kada nose patike:

# Kada se plašite se da vaše patike istaknete u prvi plan 

Odmah da vam kažemo da je ovo velika greška koju bi trebalo da ispravite odmah. Određene patike su, što zbog oblika, boje ili detalja, napravljene sa namerom da budu efektne i upečatljive, tako da bi trebalo da ih ponesete sa ponosom!

Foto: A love is Blind

# Kada iste patike nosite za posao i vežbanje

Mi volimo mešanje različitih stilova, jer to uvek izgleda cool. Ipak, u ovoj verziji, patike za vežbanje nikako nisu dobar i reprezentativan komad koji biste mogli da nosite na posao.

#Kada samo nosite bele patike

Dok će bele patike uvek biti u trendu, atraktivni modeli u jarkim bojama i sa zanimljivim printovima su odličan način da začinite vaše outfite, koji odmah dobijaju drugu dimenziju.  

Foto: Collage Vintage

#Kada se brinete da izgledaju malo prljavo

Patike su napravljene da obezbede potrebnu udobnost i funkcionalnost, što znači da ih svakodnevno nosimo u svim prilikama, a posebno kada se spremamo za dane pune obaveza, ili ture koje treba da prepešačimo. Dakle, stvarno ne bi trebalo da brinete što one ponekad nisu blistave i sjajne.

#Kada osećate obavezu da treba da ispratite svaki aktuelni trend

Ako vam se sviđa poslednji IT model patika, slobodno se opredelite baš za njih! Ali, nikada se nemojte osećati loše kada propustite određeni trend.

Foto: Collage Vintage

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija