Svake sezone dizajneri nas iznova oduševe novom IT torbom, pa su se tako ove godine na tom mestu našle Guccijeva "Dionysus", bucket model dizajnerskog dua Mansura Gavriela, Fendijeva mini verzija "Peekaboo" torbe i Chanelova "Girl".

Ipak, jedan je model i dalje sveti gral među torbama – Chanelova klasična torbica na preklop "2.55". Koliko god se puno pričalo o ovoj torbi, koja dolazi u sedam veličina, još toliko puta više se javlja nepoznatih činjenica o njoj.

Na primer, postoji li ili ne postoji lista čekanja, kakve su cene, jesu li cene stalne... Chanelov uspeh u sferi torbi je taj da ga žele gotovo sve žene, bez obzira na doba, što nije čudno s obzirom na prednosti koje posedovanje ove torbe donosi.

Osim što je večna te će vrlo verovatno nadživeti vas, vašu unuku, pa i unukinu unuku, svojim klasičnim dizajnom uklapa se u većinu stilova te je poslužila kao inspiracija ostalim dizajnerima za slične torbe. No, koliko god se trudili kopirati ili inspirisati se ovom torbom, nikome dosad nije uspelo postići kvalitet i besprekoran dizajn originala.

Ipak, vratimo se na cenu ove statusne torbe.

Ako već ne iz sezone u sezonu, cena se menjala kroz godine, a ovih dana na stranici Purse blog procurio je podatak koliko ove torbe koštaju na osam svetskih tržišta. U obzir se treba uzeti kako je francusko tržište i dalje najpovoljnije za kupovinu "chanelica", dok je na australijskom tržištu cena svih dimenzija torbe i do 500 dolara veća!

U Francuskoj je cjena najmanje Chanelove verzije "2.55" modela 1600 evra, dok je u Australiji ta cena viša za cca. 1000 eura, tačnije ona iznosi 2700 evra. Originalna  mini verzija "2.55" u Americi košta 3100 dolara, dok je na japanskom tržištu cena te verzije 2980 dolara.

Mala Chanel torbica koja u Francuskoj dostiže cenu od 4100 evra, u Kanadi košta 5900 dolara, a u Australiji čak 6890 dolara.

Taj primerak u Americi košta 4700 dolara, dok je u Kini 300 dolara povoljniji. Cena Chanelove torbe srednje veličine u Velikoj Britaniji je 3075 funti, u Americi 4900 dolara, dok je u Francuskoj 4260 evra.

Srednja veličina Chanel torbe u Australiji i Singapuru je neverovatno visoka i doseže gotovo 8000 dolara, dok je za nešto manje od 3000 dolara ovaj model povoljnije nabaviti u Britaniji, gde košta 5180 dolara.

I na kraju cena najskuplje, maksi Chanelove torbe.

U Americi ćete za ovu lepoticu morati izdvojiti čak 6000 dolara, u Kanadi 7400 dolara, no ipak je najproblematičnija Australija, u kojoj najveću Chanel "2.55" procenjuju na čak 8670 dolara! Najpovoljnije je opet na britanskom tržištu, gde košta 5600 dolara.

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija