Letnje mesece je tako obežila histerija za rimljankama modne kuće Chloé koje su u kratkom roku osvanule u pristupačnijim verzijama u svim high street prodavnicama. Visoki i niski modeli ovih cipela su dominirali na ulicama svetskih modnih metropola, a dame su ih najradije kombinovale uz lepršave Chloé haljine i tunike.

Brend Aquazzura pokorio je Instagram s upečatljivim modelom sandala ukrašenih resicama od prevrnute kože. Model "Wild Thing" u vatrenoj nijansi crvenoj prvo je osvojio blogerke poput Blair Eadie i Julie Sarinane koje su ih šerovale na društvenim mrežama i blogovima, a potom i ceo svet..

foto: Sincerely Jules ( Instagram)

Gucci je ove godine odneo titulu najudobnije obuće i to novom kolekcijom udobnih mokasina od kože koje su preplavile PFW. Videli smo ih na nogama modnih urednica koje kao da su jedva dočekale da obuju moderne cipele bez potpetica.

Neosporna kraljica jesenje sezone je ipak bila Isabel Marant koja nam je predstavila "Arnie" čizme s vojničkim motivima. Ove lepotice sa stabilnom blok potpeticom šetale su tokom jeseni Kendall Jenner, Anna Dello Russo i Elena Perminova.

foto: Anna Dello Russo (Instagram)

Hladna sezona nije potpuna bez čizama iznad kolena koje ove godine doživljavaju vrhunac popularnosti.

One s potpisom kuće Gianvito Rossi i dalje drže prvo mesto popularnosti, a opasno im se prikradaju i "Highland" čizme  Stuarta Weitzmana, iz kojih se ove zime ne izuvaju Gigi Hadid, Rosie Huntington-Whiteley i Olivia Palermo.

foto: Stuart Weitzman ( Instagram)

Uspešnu je godinu imala i kuća Valentino, koja je lansirala konkurenciju sopstvenom "Rockstud" modelu. Cipele "Lovelatch" koketiraju s dizajnom "Rockstud" modela, ali s kaiščićima koji se obavijaju uz nogu. 

Pogledajte u galeriji najpopularnije modele iz odlazeće godine >>>

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

I ove godine vladala je pomama za modelima modnih kuća Chloé, Valentino, Isabel Marant i Gianvita Rossija koje su ponovo uspele predstaviti najpoželjnije modele cipela godine...