Kada kažemo "udobne štikle" to na prvi pogled zvuči nemoguće, ali budite sigurni da ipak postoje modeli koji ne izazivaju bol i otečenost nogu.

Ključ se krije u pronalaženju savršenog modela koji će se prilagoditi obliku vašeg stopala i bez obzira na visinu, držati vašu nogu u pravilnom položaju. Bez bola...

(Koja je idealna visina štikle?)

Zato smo se konsultovali sa urednicima američkog Elle magazina, koji su rešili da sa nama podele njihov izbor najudobnijih cipela na svetu.

Aquazzura Hello Lover 

"Kupila sam ove elegantne cipele za jedno venčanje i očekivala da će izazvati užasan bol stopala. Ispostavilo se da je visina štikle totalno odgovarajuća i struktura cipela jako kvalitetna. One su fleksibilne i čvrste, tako da dok koračam osećam se prilično sigurno u njima." - Justine Harman, urednik rubrike zabave.

Manolo Blahnik Suede BB 

"Nedavno sam prisustvovala važnom događaju koji se odigrao u The Studio Museum u Harlemu kada sam nosila ove štikle i bila u stanju da plešem celu noć. Ne mogu da kažem da u njima mogu da pretrčim kilometre, ali definitivno mogu da provedem lepo veče bez osećaja bola i trnjenja u stopalima." - Nikki Ogunnaike, modni urednik. 

Brian Atwood Celeste Elaphe 

"Nakon nekoliko nepriajtnih situacija koje sam imala zbog previše visokih štikli, shvatila sam da je za mene idealna visina štikle 8 cm. Pri tome mi je veoma bitno da model ima kaiš oko članka. Više preferiram da nosim ovaj tip cipela na štiklu nego platforme jer traka oko zgloba čini da se osećam udobno i bezbedno. Da budem potpuno iskrena, sve cipele sa visokom štiklom posle izvesnog vremena počinju da izazivaju neprijatan bol u nogama. Ubeđena sam da osobe koje kažu da mogu ceo dan da se kreću u štiklama od 12 cm nisu dovoljno iskrene, jer je to po mom mišljenju nemoguće." - Leah Chernikoff, urednik.

Stuart Weitzman Nouveau Pumps

"Ne znam da li postoji neka vrsta magičnog punjenja koje su ugradili u njih, ali Stuart Weitzman štikle su toliko udobne da možete stajati dugo u njima, na važnom događaju ili koktelu, bez želje da se momentalno izujete." - Sally Holmes, urednik vesti. 

Valentino pump 

"Pronalaženje savršenog modela koji će odgovarati vašim stopalima je kao pronalaženje vašeg budućeg muža: na prvi pogled izgleda nemoguće, ali kada uradite to, videćete magiju! Moje omiljene cipele su Valentinove lakovane salonke. Štikla od 10 cm mi najviše odgovara, jer je ona savršena za dugo hodanje." - Ruthie Friedlander, zamenik urednika.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrb