Savršen par: Edgardo Osorio osmislio kolekcija cipela za brend Salvatore Ferragamo

Foto: Edgardo Osorio za Salvatore Ferragamo

Špicaste cipele sa kaiščićima su postale ključan komad skoro svakog cipelarnika.

Najšarmantniji Kolumbijac kog smo ikada upoznali, Edgardo Osorio koji stoji iza linije cipela pod nazivom Aqzazzura osmislio je capsule kolekciju za samog konkurenta, velikog Salvatorea Ferragama pokazujući kako u svetu cipela postoji jedno poštovanje i divljenje kolega, te ni mesta sujeti i gordosti.  

Edgardo čije cipele već imaju armiju fanova koji su ga otkrili zahvaljujući njegovoj sada već zaštitnoj štikli Sexy Thing ali i špicastim espadrilama Belgravia je uradio atraktivnu, catchy kolekciju cipela za moćnog Salvatorea Ferragamu, ili ti najboljeg dizajnera obuće koji već decenijama dominira ne samo na evropskom tržištu već i u Holivudu svojim fensi komadima cipela. 


Foto: Edgardo Osorio for Salvatore Ferragamo 


Foto: Edgardo Osorio for Salvatore Ferragamo

Osorio je za potrebe ove kolekcije reinterpretirao klasične Feragamove boje, gde dominiraju pluta, tačke i različite vrpce koje dospevaju do slatke (i veoma udobne) pete sa srednjom dužinom štikle. Ove cipele su savršene za žurke, a odlikuje ih zabavna, vesela paleta boja. 


Foto: Edgardo Osorio for Salvatore Ferragamo

Inače do ovu saradnju je inicirao James Ferragamo, osnivač ovog brenda i sada već vodeći direktora ženskih kolekcija.

On je želeo da posebnim projektom obeleži stogodišnjicu dolaska njegovog dede u Holivud a samu kolekciju je opisao kao savršen balans između modernog dizajna i besprekornog zanatstva.

Mi možemo samo da konstatuje da nikada ranije nismo videli tačkaste cipele koje ne izazivaju neku vrstu zavisti u oku posmatrača, a ipak dosežu tako visok nivo lepote. 

Tekst: Nevena Čolić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...