Najšarmantniji Kolumbijac kog smo ikada upoznali, Edgardo Osorio koji stoji iza linije cipela pod nazivom Aqzazzura osmislio je capsule kolekciju za samog konkurenta, velikog Salvatorea Ferragama pokazujući kako u svetu cipela postoji jedno poštovanje i divljenje kolega, te ni mesta sujeti i gordosti.  

Edgardo čije cipele već imaju armiju fanova koji su ga otkrili zahvaljujući njegovoj sada već zaštitnoj štikli Sexy Thing ali i špicastim espadrilama Belgravia je uradio atraktivnu, catchy kolekciju cipela za moćnog Salvatorea Ferragamu, ili ti najboljeg dizajnera obuće koji već decenijama dominira ne samo na evropskom tržištu već i u Holivudu svojim fensi komadima cipela. 


Foto: Edgardo Osorio for Salvatore Ferragamo


Foto: Edgardo Osorio for Salvatore Ferragamo

Osorio je za potrebe ove kolekcije reinterpretirao klasične Feragamove boje, gde dominiraju pluta, tačke i različite vrpce koje dospevaju do slatke (i veoma udobne) pete sa srednjom dužinom štikle. Ove cipele su savršene za žurke, a odlikuje ih zabavna, vesela paleta boja. 


Foto: Edgardo Osorio for Salvatore Ferragamo

Inače do ovu saradnju je inicirao James Ferragamo, osnivač ovog brenda i sada već vodeći direktora ženskih kolekcija.

On je želeo da posebnim projektom obeleži stogodišnjicu dolaska njegovog dede u Holivud a samu kolekciju je opisao kao savršen balans između modernog dizajna i besprekornog zanatstva.

Mi možemo samo da konstatuje da nikada ranije nismo videli tačkaste cipele koje ne izazivaju neku vrstu zavisti u oku posmatrača, a ipak dosežu tako visok nivo lepote. 

Tekst: Nevena Čolić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija