Jovana Mirosavljević, solistkinja baleta i model

1. Kombinovanje je ključ uz pomoć koga se poznaju stilski junaci, ono odaje ukus (ili nedostatak istog). Oversized bela majica, dobar jeans, jedne ozbiljne štikle i dobra torba izvući će vas u svakoj prilici. Ne, nije kliše, već jedina istina. Najveći majstori znaju da H&M nakit voli Louboutin cipele, Zara haljinama odgovara Chanel torba, a uz Hunters čizme ide balska haljina. Lepo je kada neko primeti vašu skupu torbu ili cipele, ali mnogo je bolje i zabavnije kada u vaše H&M minđuše gledaju sa oduševljenjem i ubeđenjem da su sačinjene od kombinacija tri vrste zlata:)

2. Ako je verovati priči, u pravom paru cipela žena će pobediti svet. Počastite se skupim, zgrešite nepotrebnom količinom lepih, neupotrebljivih i povoljnih po cenu da ih nikad ne obujete. Kako god, one će uvek učiniti da se osećate dobro. Obavezne su jedne vrtoglavo visoke za hod po oblacima, Havaianas japanke, Converse All Star, Hunters za kišu, baletanke i… mislila sam da ovo nikada neću reći, jedne dobre patike koje ne vrše isključivo modnu funkciju.

Sophia Webster

3. Volim vintage, to je posebna „disciplina“. Sviđaju mi se pijace po Njujorku i Londonu. Volim Oscara De La Rentu iz 70-ih oko kog sam se umalo potukla na Hell’s Kitchenu. Volim shopping van granica naše zemlje... Budite svoji, ne trudite se da budete različiti, mi svi jesmo različiti i dovoljno je da sledite sebe. Dobar vintage komad na trenutak će vas vratiti u prošlost, možda u stari Hollywood ili na ulice boemskog Pariza 19. veka.

4. Za haute couture se rodite ili ne, kao Audrey za Gyvenchyja, tu nema saveta ni pomoći, osim da se ne stidite pogleda okoline jer, ako je vama dan za balsku haljinu – onda vam je dan za balsku haljinu!

5. Pravila su zapravo oduvek ista i jednostavna, treba da znate ko ste, šta ste, šta vam stoji, a šta ne (slobodno pitajte), kako izgledate, gde ste krenuli, koliko godina imate i koje je godišnje doba. Nekome je ova formula stigla u paketu sa ukusom na poklon još pri rođenju, neko ju je stekao, a neko će je tek prisvojiti – nije teško, probajte. I nikada, ni pod jednim izgovorom, nemojte nositi sjajne čarape u boji kože…

Danica Marinković, grafička dizajnerka i multimedijalna umetnica

1. Odlučite se za komade koji vam pružaju mogućnost da se osećate slobodno, dostojanstveno, moderno i ženstveno. 

2. Iznesite raznovrsne odevne predmete, materijale, i brendove, veoma inspirativno, van konvencionalnih kodova odevanja u kojima se ogleda vaš način života.

3. Budite vezani za detalje i nakit nasleđen od porodice i vama dragih ljudi. 

4. Jednostavnost je u isto vreme vrlina i izazov. Prilagodite je sebi i iskoristite na najbolji mogući način.

5.  Azurna obala, neki odevni predmet na pruge, smokve, ljubav i Chanel No.5. 

Ivana Perišić, dizajnerka i umetnica

1. Ne dozvolite da budete žrtva mode – budite „rob“ estetike! Mešajte desene, boje. Pruge sa tufnama, cveće sa slovima, samo se osećajte dobro... Igrajte se. Zadržite pravo da ne znate šta predstojeća sezona donosi. Ispratite to fotografijama ili video zapisom i to je dovoljno. Znajte da je sve samo jedna velika cirkularna rehabilitacija svega. Mešajte godišnja doba, materijale, doba dana – za sve prilike i neprilike.

2. Ukoliko je gore usko, dole treba da je široko. I vice versa. Ukoliko je jedan deo savršena šala, onda ostatak treba da bude savršeno i delikatno ženstven. Kontrast je život, samo pogledajte prirodu.

3. Uvek se opredelite za jedan veliki upečatljiv komad nakita ili za gomilu sitnih đinđuva. Naravno, odluka je samo vaša, ali ovde ne može postojati zajedništvo. Bez ravnoteže, gravitacija se smeje.

4. Devojke, istražite muška odeljenja prodavnica. Tamo se nalaze skrivena blaga. Jedna predugačka i preširoka bela muška kosulja čini čuda.

5. Izbor po gradovima je sve veći, a tu je i kupovina elektronskim putem. Da vam šapnem: naći ćete pažljivo napravljene komade garderobe za koje će vam u početku trebati user manual.

Priredila: Adela Damjanović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija