Francuski dizajner se već odavno dokazao kao kreator koji itekako zna kako da dizajnom oduševi i zadovolji žensku populaciju. Njegove cipele su predmet žudnje skoro svake dame koja drži do kvalitetne obuće koju krasi i dobar, efektan dizajn.

(Predmet žudnje: Espadrile s potpisom Dolce i Gabbane)

Zato čim izađe njegova najnovija kolekcija, možemo da očekujemo da se ubrzo rasproda i osvane u street style izveštajima iz modnih metropola. Iako je odavno prevazišao svoj najpopularniji model salonki sa crvenim đonom, salonke su ostale njegov zaštitni znak i još uvek se izdvajaju iz mora cipela s njegovim potpisom.

(Predmet žudnje: Mala torba u camel boji s potpisom brenda Celine)

Poslednja u nizu salonki koja nas je očarala je posvećena francusko-italijanskoj pevačici Dalidi, inače egipatskog porekla koja je tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka bila jedna od najpopularnijih pevačica. Ova instrigantna dama koja je imala specifičan glas i vrlo egzotičan i auteničan look je pevala čak na 10 jezika, a među njene najpoznatije pesme se izdvaja duet sa Alainom Delonom "Paroles, paroles" !  

Salonke "Dalida" su napravljene od meke kože u zaraznoj neon koralnoj boji, štikla im je visoka 12.7 cm a krasi ih i izdvaja neobično sečena ivica koja im je dala malu dozu drame, i neke teatralnosti. One su na ivici kiča, a opet elegantne i jedinstvene.

Detalj koji lako može da nadogradi obične, jednostavne kombinacije koje se baziraju na jeansu, blejzeru i pamučnim majicama, kao i one monohromatske kojima je potreba neki detalj u jarkoj boji da ih osveži.  

(Predmet žudnje: Mala crna torba Victorije Beckham)