Torbe su ženin najverniji prijatelj. Pored toga što čuvaju sve njene tajne (znate vrlo dobro o čemu govorimo), dizajneri su vremenom shvatili kako tih tajni ima sve više i više (da li smo opet u pravu?).  

A postoji li bolji način nego da se one spakuju u veliku torbu sa učkurom. Naravno, to nije nikakva novoizmišljena torba, ona je tu već decenijama. Ali, znate kako modni svet voli da od nečega napravi „stvar“ sezone. I koliko žene obožavaju da tu „stvar“ onda i poseduju. Posebno ako se radi o torbama...  A ovo proleće ne želi da onima sa učkurom kaže zbogom.

Njihov vrećasti oblik najzastupljeniji je ove sezone, a dizajneri su osvežili siluetu i poigrali se materijalima. Torbe s učkurom videli smo svuda na pistama: od onih sa printovima (Marni), zabavnih (Moschino), od krokodilske kože (Gucci), do perforirane kože (3.1 Philip Lim). Stoga izaberite jednu i napunite je.

Čuvaćete je sigurno kao i ona vaše stvari u njoj.

Lista čekanja

Mansur Gavriel (Rachel Mansur i Floriana Gavriel) uspeli su da urade nezamislivo i da od novog brenda koji su pokrenuli 2013. naprave famu koja okružuje legendarnu Birkin torbu (da, za Mansur Gavriel torbu postoji lista čekanja). Ona je postala omiljeni komad modnih urednika i zvezda i nalazi se na listi tri najtraženije u 2014. godini. A prodaje se brže nego što uspete da izgovorite „torba sa učkurom“.

Tekst: Nenad Janjatović

Bilo da je vaš stil elegantan, boho ili bajkerski, negde tamo postoji torba koja nosi vaše ime...