Svi ponekad imamo ona jutra kada nas kosa jednostavno ne sluša, ili kada nemamo inspiraciju šta ćemo sa njom. Sve se čini nekako previše dosadnim, počevši od repova, ravne kose, razbarušene... šta god bilo u pitanju, ELLE za vas ima rešenje! Marama! Obrni, okreni, uvrni, upleti, zaveži i voilà! Stylish i spremne za pokret.

Ovim vam nudimo nekoliko zanimljivih ideja, a na vama je da odaberete.

Pletenica

Uvek brza i dobra opcija kada ne znate šta će te sa kosom, ali sledeći put probajte da je ukombinujete sa maramom ili bilo kojom 'tračicom,' podignite i zakačite. Bićete sigurno zapažene.

Ponytail akcenat

Ova frizura može da varira od 'basic' varijante, pa do kombinacije sa šalom. Stil '50ih u kombinaciji sa modernim je uvek stylish.

DIY traka za kosu

Jednostavno, ukoliko ne možete da pronađete savršenu kombinaciju boja, dezena, materijala... napravite svoju. Lični pečat će uvek dati autentičnost vašem izgledu.

Turban

Ukoliko je vaša kosa neposlušna, turban može biti pravo rešenje za vas. Sa malo kreativnosti i umešnosti doći će te do željenog cilja.

Simple twist 

Jednostavno vezana marama s preda je savršeno chic i sofisticirana za poslove koje treba obaviti tokom vikenda.

Vintage

Sa kamerom na svakom telefon, skoro svako može da se oseća kao paparaco, čak i vaš BFF. Ovaj vintage stil će vam omogućiti da izgledate dobro iz bilo kog ugla, pa ćak i kada 'pravite' neočekivani selfi.

Mašna u kosi

Kada niste raspoloženi ni za šta ozbiljno, i jednostavno želite da budete 'girly,' ovo je savršena kombinacija za svaki dan.

Kovrdže

Čak i uvijena kosa može imati svoje neposlušne dane, ali, istina je da je najzahvalnija za bilo koje kombinacije sa maramama.

Punđa u opuštenom stilu

Kada marama jednostavno izgleda previše uglađeno s preda, a vi jednostavno ne znate šta da uradite sa ostatkom kose, kako bi napravli opušteniju varijantu... Odgovor je punđa! Uvrtite maramu još u nju i dobićete savršenu kombinaciju. (via www.myshineproject.com)

Kratka kosa

Aksesoari za kosu uvek su dobra opcija za kratku frizuru. Umesto standardnih, sledeći put pokusajte nesto poput Keiko Lynn (via www.keikolynn.com)

Tekst: Branislava Lazin