Predmet žudnje: Marame s potpisom Alexandera McQueena

Foto: Alexander McQueen

Više od suvenira, više od marame... ovo je aksesoar koji predstavlja uspomenu na dela velikog i nikada neprežaljenog britanskog dizajnera...

Povodom svečanog otvaranja izložbe "Savage beauty" koja je prošlog petka otvorena u londonskom Albert & Victoria muzeju, britanska modna kuća Alexander McQueen (izložba predstavlja retrospektivu kostima s potpisom McQueena) je lansirala capsule kolekciju marama s prepoznatljivim motivima koji su obeležili kostime preminulog dizajnera.

Naime, ukoliko se zateknete u Londonu za vreme postavke i posetite je (jer ko ne bi!?), kao uspomenu na nju možete sa sobom da ponesete krajnje zanimljiv i atraktivan suvenir. Nažalost, ovaj suvenir ne možete da kupite u dotičnom muzeju već isključivo u butiku kuće Alexander McQueen na adresi Old Bond Street.

Kolekcija je vrlo mala ali više nego efektna i poželjna.

Obuhvata 5 različitih svilenih marama (od svake je izrađeno 100 primeraka), ručno oslikanih motivima koji su obeležili kostime cenjenog dizajnera: od kultnih Armadillo gležnjača iz kolekcije "Plato's Atlantis" 2010. godine do haljine s apstraktnim motivom iz kolekcije "No. 13" predstavljene još 1999. godine.

Iako je cena vrlo visoka ( jedna marama košta 395 eura) ne sumnjamo da će pronaći put do srca najvećih fanova Alexandera McQuenna i poklonika unikatne i efektne mode.  


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...