Iako nam iz sezone u sezonu dizajneri predstavljaju nove modele cipela i čizama, veliki broj poznatih dama najčešće viđamo u obući koja je svoju premijeru imala davnih dana i nije deo najaktuelnijih trendova.

Na primer u legendarnom 5050 modelu Stuarta Weitzmana.

Ove čizme su odavno stekle kultni status kod Olivije Palermo, Kate Moss, Mirande Kerr, da su zaslužile da dobiju poseban Twitter profil, ili Instagram stranicu!

Sama Olivia Palermo je svojevremeno izjavila da dotične poseduje u nekoliko kolorističkih varijanti, od modorplave, preko karamelsmeđe, do klasičnih crnih.

Olivia Palermo u Stuart Wetzman 5050 modelu (foto: Profimedia)

Skoro jednak status imaju i čizme francuske dizajnerke Isabel Marant, i to najviše modeli poludubokih čizmica, Andrew i Dicker.

Dok u Andrew često viđamo Rosie Huntington-Whitely, iz Dickera se ne izuvaju Kate Bosworth, Sienna Miller i Alessandra Ambrosio koje pomenuti model obožavaju da stilizuju u boho fazonu, za weekend posetu festivalu Coachella.

Gisele Bundchen u Andrew modelu (foto: Profimedia)

Hilary Duff u Dickeru (foto: Profimedia)

Crne poludoboke, kožne čizmice Susanna, sa potpisom modne kuće Chloe koje imaju upečatljiv zlatni, tačkasti detalj i četiri, šira kaiša koji su modelu dali rock notu, omiljeni su model čizama Kourtney Kardashian, Hilary Duff, Eme Roberts i Lily Aldridge. 

Nicky Hilton u Sussana modelu (foto: Profimedia)

Klasične poluduboke čizmice od prevrnute kože na petu u crnoj, sivoj i smeđoj boji s potpisom modne kuće Rag and Bone, viđali smo na nogama Taylor Swift i Rosie Huntigton-Whitley.

Taylor Swift u Rag and Bone Newbury modelu (foto: Profimedia)