Nova sezona uvek „upali“ alarm u glavi svake žene, koji se zove „trebaju mi nove cipele“.

Ako je u pitanju proleće, ne postoji nijedna dama koja neće pazariti novi par patika i sandala u kojima će šetati svoje spring kombinacije. Tako je isto sa sezonom jesen/zima koja još možda više iziskuje da svoj cipelarnik obogatimo nekim novim modelom čizama i cipela koje garantuju da ćemo kišne i snežne dane dočekati na „suvom“.

Naravno, udobnost je na prvom mestu, ali vodi se računa i o estetici pa model koji „merkamo“ mora da bude jednako atraktivan koliko i komforan. A ukoliko je još u trendu, to je onda dodatan plus koji garantuje da ćemo određenom modelu teško odoleti. 

U želji da vam pomognemo da izaberete najbolji model cipela  za jesen, selektovali smo 6 glavnih modela koje modni dizajneri preporučuju za sezonu jesen / zima.

Sandale sa kaiščićem

Na trenutak zaboravite onu priču o utopljenim i suvim nogama. Bele sandale sa tankim kaiščićima se smatraju idealnim modelom za proleće, ali ove sezone su među glavnim trendovima za jesen. Uparite ih sa svilenkastim haljinama, krznenim kaputima, chic torbama i već ste na dobrom putu da osvojite svaki catwalk! Posebne prilike, zahtevaju malo žrtve!

foto: Gianvito Rossi

Statement cipele sa suptilnim detaljem

Svi volimo da vidimo kada žena nosi statement cipelu, ali postoji velika razlika između chic cipele i one kojoj su već svi stavili etiketu kiča i vulgarnosti. Birajte modele u neutralnim bojama i dezenima koji mogu lakše da se kombinuju.

foto: Fendi

Cipele „mules“

Ove cipele su tek „opipale“ samu orbitu trendova prošle jeseni, ali ove sezone napadaju sa svim raspoloživim oružjem! Naš savet je da birate jednobojne i od meke, prevrnute kože koje ćete lako da kombinujete sa jeansom i haljinama.  

foto: Giuseppe Zanotti

Moderne mokasine

Mokasine spadaju u večne modele koji ne izlaze iz mode, bez obzira na sezonu. Bilo da su klasične, od sjajne kože ili od velura, s nekim chic detaljem, mokasine garantuju da ćete ove sezone biti u trendu!

foto: Chiara Ferragni

Poluduboke čizmice

Must have. Ne bismo vas više zadržavali.

foto: Saint Laurent

Salonke

Jesen je idealno doba da investirate u kvalitetan i dobar par klasičnih crnih salonki, ukoliko još uvek ne posedujete takav. Ako kojim slučajem imate jedan (što je za očekivanje), onda je vreme da nabavite neke u otmenoj bordo ili sivoj varijanti.

foto: Jimmy Choo