1. Ženska odela

Odelo sastavljeno od lepršavih pantalona širokih nogavica i predimenzioniranog sakoa u istoj boji jedan je od popularnih trendova već nekoliko poslednih sezona, a biće i ove godine. Modni stručnjaci tvrde da će u letnje vreme biti popularna i prijatnija verzija za nošenje po visokim temperaturama sastavljena od kratkih pantalona i sakoa.

2. Prsluk

Prsluci se vraćaju u modu. Neke modne kuće poput Guči, Maks Mare i Luija Vitona predlažu ih u sklopu trodelnog odela, ali i kao zabavan dodatak street style kombinacijama uz polo majice bez rukava i pantalone efektnog dezena. Mogu se nositi i umesto majica.

3. Bermude

Kratke pantalone do kolena češće smatramo muškim delom garderobe, ali bermude će biti vrlo poželjan komad i u ženskim ormarima ovoga leta. Bermude dolaze u širokom rasponu boja, a mogu se nositi kao deo odela ili poseban komad s nekom atraktivnom bluzom ili majicom.

4. Majice bez rukava

Letnje vreme nemoguće je zamisliti bez nošenja majica bez rukava. Slavne modne kuće predlažu strukirane majice bez rukava koje ocrtavaju figuru, a koje se mogu kombinovati s različitim odevnim komadima.

5. Komadi s tropskim dezenom

Zahvaljujući Dženifer  Lopez i rekonstrukciji poznate zelene Versaće haljine, u modu se vraća tropski dezen. Reč je o razigranom dezenu koji uključuje sve od predimenzioniranog prašumskog lišća do tropskog cveća, a koji će krasiti haljine, kupaće kostime, košulje, sakoe, pa čak i obuću.

6. Japanke s potpeticom

Street style brendovi u svoju su ponudu uveli su i takozvane tange-sandale, odnosno japanke s potpeticom od oko 5 centimetara. Ovaj tip obuće savršeno se uklapa s letnjim haljinama i drugim elegantnijim modnim komadima.

7.  Bela haljina

Bela haljina je zaštitni znak leta, a pogotovo lepršavi maksi modeli A kroja. Nosiće se i ove sezone, a pogotovo modeli napravljeni od prijatnog pamuka koji dopuštaju koži da diše.

8. Velike ogrlice

Glomazne grlice uz vrat biće hit street style kombinacija.

9. Boja mandarine

Torbice, bluze, majice, haljine... U lepoj narandžastoj boji mandarine apsolutni su hit ove sezone. Ta se nijansa izvrsno slaže s komadima u žutoj, plavoj i ljubičastoj boji. Takođe predstavlja izvrstan konstrast sivim i svetlosmeđim nijansama.

10. Torbe s pletenim delovima

Pletena torba je klasičan modni dodatak koji se nosi u letnje vreme. Nove kolekcije predlažu modele koje kombinuju pletene delove s kožom i drugim materijalima, a dolaze u različitim oblicima – od mini torbica do velikih modela.

Izvor: stil.rs