Roksanda Ilinčić proleće/leto 2020: Eksplozija boja na Nedelji mode u Londonu

Foto: Profimedia

Roksandin rad poznat je po smelom korišćenju upečatljivih, ali uvek toplih tonova, a kada dizajner svoj potpis između ostalog bazira i na jednoj ovakvoj (na prvi pogled) jednostavnoj stavci) a, da pri tom uvek uspe da vas iznenadi nekom novinom, onda znate da je reč o vrhunskom radu.

U kolekciji za narednu sezonu Roksanda je ostala dosledna ključnim elementima koji njen brend čine prepoznatljiv, to su prvenstveno već pomenute boje, zatim ništa manje smela upotreba karnera i plisea.

Novina koja se prošle sezone prvi put pojavila i unela osveženje, ali i iznenađenje u redove kojima vlada estetika moderne žene koja stremi ka nekonvencionalnom, svakako su urbane forme u vidu oversized sportskih jakni - koje pomalo podsećaju na one radničke, tačnije na uniforme, te kombinezon.

Na ppairu ovaj spoj formi, boja i ideje same po sebi deluje ne samo neskladno, već i prilično neizvodivo, ipak on to nikako nije.

Roksandini modeli u kolekciji proleće/leto 2020 slave modu, umetnost i arhitekturu u vidu odevnih komada i aksesoara, lepotu boja, mogućnost igranja sa formom u vidu volumena i detalja poput slojevitosti koja izgledu na vrlo jednostavan način pruža efektnost.

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Maja Bunčić

 


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin