Promene su uvek dobrodošle. Naravno zona komfora može ponekad da nas zaustavi u procesu eksperimentisanja ali uz mudre savete modnih znalaca koji stoje na čelima svetski poznatih brendova možemo mnogo toga da naučimo i primenimo.

Dva zlatna pravila u modnom svetu jestu "manje je više" i "više je više". I jedno i drugo itekako je delotvorno.

Predstavljamo vam TOP 3 potpuno različite odevne kombinacije sa tri različita senzibiliteta. Od ženstvenog stila, preko unificiranog pa do rock-punk edgy momenta za nešto hrabrije.

Francuska modna kuča Saint Laurent prikazala je za letnju sezonu crnu boju kao dominantnu, ali pravo osveženje bilo je u formi cvetnog desena. Haljine ili kombinezoni potuno je svejedno. Ovaj motiv sinonim je za leto i vrele letnje dane. Prilagodljiv svakoj prilici u formi haljine ili kombinzona uz adekvatne detalje  vaš stajling može vas postaviti na pijadestaj pravog modnog znalca. Ovog leta u fokusu su pojasevi i korseti kojima se ističe struk. Body reshaping ima veliki primat na modnoj sceni. 

Odela će biti aktuelna u toku leta ali i u toku jeseni. Tako da kvalitetno i dobro ukrojeno odelo svakako je must have u svačijem garderoberu. Marka nije važna naravno, jer lepo sašiveno odelo kod lokalnog krojača apsolutno odgovara.  Međutim, kako od odela napraviti odevnu kombinaciju koja ima epitet fashion a da ne odemo u pravac biznis look-a. Idealno rešenje prikazala je modna kuča Alexander Wang, ukombinovavši sako sa širtsem i vezanon jaknom oko struka koja ovoj kombinaciji daje jedan potpuno novi i futurustički momenat. Sandale neutralne boje uz sivi sako uvek su dobrodošle, a efektan nakit oko vrata u formu bogate ogrlice zlatne boje daju veoma glamuroznu notu.

Dolazimo da odevne kombinacije za one hrabrije. Crop topovi već neko vreme su IT komad bez koga ne prolazi ni jedna odevna kombinacija, posebno leti. Bilo oni kombinovani uz pantalone visokog struka ili mini suknje, midi suknje potpuno je svejedno. Ali slavna modna kuća Alexander McQueen prikazala je veoma zanimljivu i na granici modnu kombinaciju. Jedan totalno girly top sa isto takvom lepršavom suknjom doveli su do toga da totalni look izgleda rock'n'roll dodavši ravne čizme sa debelim đonom i mnogo nakita u raznim desenima. Ovo je pravi primer da "više je više". 

Tekst: Igor Jagić

Foto: Imaxtree