Ovaj bezvremeni print ne samo da je popularan decenijama, te ga kako zima prođe izvlačimo sa dna garderobera i stavljamo na vrh, već je i vrlo praktičan. A ako nešto volimo to je trendi + praktičnost.

Koju god opciju da izaberete: vertikalne XXL pruge ili one tanke, horizontalne u jednoj boji ili asimetrične u dve, ne možete pogrešiti. Za one smelije apsolutno najveća sezonska preporuka je da ovaj print ponesu sa nekim drugim, pokušajte sa prugastom tunikom i sakom ili pantalonama na tufnice, bacite pogled na reviju Dolce & Gabbana proleće/leto 2016. i odvažite se.

Za vas koji pored toliko izbora ne znate za koju vrstu pruga da se opredelite, inspirišite se modelima sa revija vodećih modnih kuća. Asimetrične printove sa linijama donose nam Gucci, Stella McCartney i fatastične Ralph Lauren kreacije u svoj svojoj ženstvenosti.

Horizontalne pruge i prugice stižu iz modnih kuća , Missoni, Tommy Hilfiger i Max Mara, dok nam Prada i Dior donose one u vertikalnoj varijanti.

A ovako ih nose vodeće IT dame:

Olivia Palermo briljira kao i uvek, ovaj put u prugastom kombinezonu. 

foto:Profimedia

Taylor Swift u damskom izdanju, učite od nje kako postići šik izgled sa par neutralnih komada i uskim topom na linije.

foto:Profimedia

Karlie Kloss ponela je sve trendi komade u jednoj kombinaciji: crop top sa prugastim printom, bomber jaknu, pantalone visok struka i bele patike. Veliki naklon za kraljcu modnih pista.

foto:Profimedia

Iako bi ova kombinacija pre ličila na izbor Carrie Bradshaw, Sarah Jessica Parker se pre par nedelja prošetala u njoj, a mi smo zaljubljeni. Imate li hrabrosti za ovaj naizgled nespojiv kombo printova i boja?

foto:Profimedia

Ona je već godinama jedan od najlepših Viktorijinih anđela, zato ne čudi što i u ležrnoj odevnoj kombinaciji Doutzen Kroes izgleda sjajno.

foto:Profimedia

Urednica accessorise editorija u Elle magazinu, i suosnivač Editorialist modnog šoping sajta, Kate Davidson Hudson uspešno kombinuje mornarski prugasti print sa resama i elegantnom kombinacijom. Bravo za Kate.

foto:Profimedia

PageBreak

Kendall Janner možda ne odustaje od belih patika i metalik avijatičarki, ali se sjajno snalazi sa kombinovanjem aktuelnih komada i omiljenih aksesoara kojih se ne odriče. Što se nas tiče, čista desetka za pravu sportsku eleganciju.

foto:Profimedia

U jednostavnim kapri pantalonama i baletakama, te klasičnoj varijanti majice na pruge, Miranda Kerr izgleda poput šik Francuskije.

foto:Profimedia

Paola Alberdi trenutno je jedna od najuticajnih IT devojaka, a njen izgled na popularnom Coachella festivalu ove godine mogao bi da se proglasi pobedničkim.

foto: Instagram/theoutsiderblog

Ako ste mislili da džemper ne može proći u letnjim mesecima, varate se. Rosie Huntington Whiteley demonstrirala nam je kako poneti nekoliko trendi komada iz obe sezone i pri tome izgledati neverovatno seksi.

foto:Profimedia

Toliko puta je dokazano da je Olivia Palermo jednostavno rođena sa vanvrenmenskim darom sa stil, te nije čudno što se na našoj listi našla i po drugi put. Iako su vertikalne pruge na njenoj bluzi dominantne u čitavom izgledu, omiljena IT devojka zapravo je ponela kombinaciju printova, obratite pažnju na njen aksesoar.

foto:Profimedia

Ako ste u potrazi za stetament izgledom i trendi printom, uzor potražite u izdanju Chiare Ferragni.

foto: Instagram/theoutsiderblog