ELLE LIFESTYLE: Kulinarske blogerke

Foto: Jelena Kostić/Adria Media Serbia

One su lica koja stoje iza najpopularnijih food blogova u našoj zemlji. Upoznajte Anu, Oliveru i Mariju, i uživajte u slatkišima koje su napravile specijalno za ELLE.

Tekst: Nataša Atanacković

Sećate se filma Julia&Julia, nastalog po istinitoj priči o devojci koja je, inspirisana kulinarskim TV emisijama Julije Child, odlučila da pokrene blog na kojem će godinu dana pisati o receptima najslavnije američke kuvarice? Blog je ubrzo postao hit, devojka je napisala i knjigu, a priča je završila i na velikom platnu.

U našoj zemlji kulinarski blogovi doživljavaju procvat poslednjih godina. Grupa od desetak blogerki, istinskih entuzijasta, pre nešto manje od godinu dana odlučila je da celu stvar uzdigne na viši nivo i pokrenule su online magazin o gastronomskoj kulturi Mezze.

Iz meseca u mesec serviraju nam najukusnija jela (pritom same i spremaju jela, i fotografišu, i obrađuju fotke, i prelamaju magazin!), a mi smo odlučili da vam predstavimo tri. Pratimo ih svakodnevno i poželeli smo da vam dočaramo delić te hedonističke magije koju nam stranice njihovih blogova prenose.

Ceo tekst možete da pročitate u martovskom broju magazina ELLE.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...