ELLE MODNI DODATAK: Nakit

Foto: Promo, ELLE magazin

Nakit već vekovima intrigira, zavodi, zanosi. Njegova vrednost ukrštena sa tim neodoljivim sjajem dragog kamenja inspiriše ljude na razne ludosti. O prestižu i da ne govorimo. Predstavljamo vam komade koji su zaludeli čovečanstvo.

Priredila: Jelena Karakaš

Hope
Iako lepog i zvučnog imena, najveći dijamant u boji Hope poznat je po tome što je skoro svim svojim vlasnicima doneo nesreću, čak je upleten i u početak Francuske revolucije. Promenio je više desetina vlasnika sve dok ga Harry Winston nije otkupio za milion dolara, a zatim poklonio institutu Smithsonian. Ekscentrični Harry dijamant je institutu poslao običnom poštom i paket je danas izložen zajedno sa dijamantom.

La Pelegrina
Ogrlicu sa biserom, dijamantom i rubinom poznatu pod nazivom La Pelegrina Richard Burton kupio je kao poklon Elizabeth Taylor za 37.000 dolara. Iako je vrednu ogrlicu tada slučajno gricnula Elizabethina kuca i na njoj ostavila tragove, na poslednjoj aukciji prodata je za rekordnih 11 miliona dolara.

Breakfast at Tiffany's
Jedna od najpoznatijih filmskih scena svakako je ona u kojoj glumica Audrey Hepburn u ulozi Holly Golightly čežnjivo gleda u izlog čuvene draguljarnice. Crna haljina, tamne Rey Ban naočare i ogrlica od perli. Taj look ušao je u modnu istoriju, a replika ogrlice izuzetno je popularna, bila je i eksponat na velikoj putujućoj izložbi Pearls: A Natural History.

Kate&Diane
Javnost je pre dve godine uzburkala informacija da je princ William dao verenički prsten svoje majke Diane supruzi Kate Middleton. Radi se o prstenu sa velikim safirom okruženim malim dijamantima. I upravo je taj prsten postao najčešće kopiran model. Na kraju krajeva, sve devojke žele da se na trenutak osete kao princeze.

Nastavak teksta možete pročitati u novembarskom broju magazina ELLE.


Još iz kategorije magazin
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin