Intervju sa Phoebe Bridgers

Foto: Press

Phoebe Bridgers je muzičarka koja je čak i u tami uspela da pronađe mesto u spotlajtu

Ona je jedna od onih osoba sa kojima želite da se dodate na Co-Staru. Tvituje smešne stvari („Želela bih da se socijalno distanciram od sebe“), postuje selfije gde sebe javno ismejava, piše pesme o tome kako joj nedostaje pas („Volela bih da sam u letećem tanjiru, samo moj pas i ja i jedan nestvaran pogled“) i kači smešne Tik-Tokove.

Pored toga, kul je toliko da bi je slikali za Rodarte kampanju rame uz rame sa January Jones, Kirsten Dunst i sestrama Haim. A i dovoljno je nemarna da se pojavi u spotu za Garden Song pušeći bong. Fader ju je opisao kao „delom @SoSadToday, a delom Leonard Cohen“. Dakle, slušajući njene introspektivne i gorko-slatke numere u nama budi alter ego emo tinejdžera koji je ipak uspeo da odraste.

Ali povrh svega, Bridges je izuzetno talentovana. Kada je objavila svoj debi album Stranger in the Alps, 2017. činila se kao pravi novajlija, premda ju  je Apple odabrao da bude u čak dve njihove reklame.

Počela je da uči da svira gitaru kada je imala 11 godina (Majka Bena Harpera ju je podučavala sviranju bendža), i pohađala je umetničku školu Los Angeles Country High School For The Arts u koju je upala otpevavši samo jednu strofu na audiciji koja se sastoji iz tri kruga. Prisećala se svojih početaka na pijaci u svom rodnom gradu Pasadena: „Pevala bih satima a da niko ne obrati pažnju na mene. Vežbala sam iznova i iznova - ako bi prošlo dva sata, počela bih da sviram iste pesme ispočetka.“

Kaže da joj je anonimnost učinila jačom kada je nastupala u malim barovima gde bi je retko ko prepoznao. „Mogu da podnesem sve. Ili mi se samo tolerancija povećala. Jednom sam pevala na nekom otvaranju u Ajdahu, bukvalno svi su pričali i potpuno me ignorisali.

Ja sam sve vreme gledala u bend i smejala se, bilo je jako zabavno. Pevanje pred mnogo ljudi koje zabole za ono što radite jeste nešto što vas održava da ne poletite. Zbog toga sam sada dvostruko zahvalna kada je ljudima stalo. Plačem svaki put kada sam na bini i kada čujem kako se pevaju moje pesme“, kaže Phoebe.

Ostatak teksta pročitajte u aktuelnom broju ELLE magazina koji je u prodaji do 21. septembra 2020. 


Bonus video
Još iz kategorije magazin
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin