Šta je IN u Kopehagenu ovog trenutka?

Foto: Press

Danska je jedna od ekološki najosvešćenijih zemalja na svetu koja u svemu misli „zeleno“, pa nije ni čudo što stanovnici njenog glavnog grada više vole bicikle od automobila, kupuju second hand odeću, jedu organsku hranu, podržavaju lokalne biznise i žive svoj hygge - uživaju u malim stvarima

Doručak u Lilleu

Lille Bakery jeste mnogo više od obične pekare. To je meeting place gde potpuni stranci dele dugačak, drveni sto i razgovaraju uživajući u svežim krofnama punjenim marmeladom od borovnica ili ukusnim keksićima od ovsenih pahuljica.

Mesto je kid-friendly, žamor ne prestaje, ali buka nikome ne smeta. Ovde možete i ručati ili popiti kafu dok se sunčate na terasi. Sva jela pripremljena su od organskih namirnica sa lokalnih farmi. www.lillegrocery.com

It hotel: Manon Les Suites

Da li je to ulaz u hotel ili u džunglu? Bujnim zelenilom kojim je prekriven Manon Les Suites oduševljava goste već na prvi pogled. Pozicija mu je odlična, udaljen je samo nekoliko minuta šetnje od kopenhaških jezera i centra grada, a enterijer je impresivan, ponajviše zahvaljujući bazenu na koji se sa obližnjih balkona kaskadno spušta puzavica.

Hotel ima izrađeno ekološki osvešćenu filozofiju tako da treba da zaboravite na to da ćete se kući vratiti sa minipakovanjima šampona. Koriste se isključivo velika pakovanja biološki razgradive ambalaže, i to organskih brendova. www.guldsmedenhotels.com

Sto se čeka mesecima: Noma 2.0

René Redzepi bio je prvi chef koji je na tanjir stavio mahovinu i mrave pa od toga napravio haute cuisine.

Mikrolokalna sezonska kuhinja temelji se na mogućnostima namirnica kojima je okružena - to je polazna tačka kulinarstva sa Redzepijevim potpisom. Isplati se čekati mesto u ovom restoranu. www.noma.dk

Ostatak teksta pročitajte u aktuelnom broju ELLE magazina koji je u prodaji do 21. septembra 2020. 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...