Elle enterijer: Zavirite u nesvakidašnju „Kuća mastila“

Foto: Press

„Kuća mastila“, dom engleskog umetnika, stvorena je spojem mašte i arhitektonske i umetničke tradicije Balearskih ostrva. Ovo inspirativno mesto, sagrađeno u 16. veku, restaurirali su Rory Dobner i njegova žena Claire i stvorili jedinstveno utočište sa pogledom na Mediteransko more

Po uzoru na njegove izvanredne crno-bele ilustracije, dom engleskog umetnika i dizajnera enterijera Roryja Dobnera deluje kao da je iz snova, iz bajke, iz neke fantazije.

Dobner, koji živi u Londonu sa suprugom Claire i sinovima, Louisom i Huxleyjem, oduvek je maštao o letnjoj kući na Balearskim ostrvima. Tokom leta 2013. godine bili su u potrazi za nekretninom na Ibici. Upravo na dan kada je trebalo da se vrate u London na vrhu brdašca u okolini sela Sant Miquel de Balansat, ugledali su ruševinu jedne kuće koja je izgrađena 1560, sa savršenim pogledom na more i planine. 

Instant zaljubljenost pratio je otkup i dugotrajno renoviranje kako bi se restaurirao i proširio prostor koji je završio na 800 kvadratnih metara, sa dve dnevne sobe, osam spavaćih soba, deset kupatila, dve kuhinje i bezbroj terasa, kao i sa zemljom od pet hektara.

Enterijer predstavlja neodoljivo stapanje raja iz umetnikove mašte i tradicionalne arhitekture i umetnosti sa ovih prostora. Rezultat je kuća koja belinom svojih zidova, prirodnim materijalima kao što je lan, kamen, drvo i beton izaziva mir. Tamo srećni ljudi žive sa lakoćom.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju ELLE magazina koji je u prodaji do 20. avgusta. 


Bonus video
Još iz kategorije magazin
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin