Recepti ELLE redakcije

Foto: Press

Šta članovi redakcije prave ovih dana - sve što je pravi užitak

Paradajz čorba sa noklicama 

Čorba koja leči! Ovo je čorbica koju mi je majka čitavog života pripremala kada sam bolesna ili umorna ili mi prosto treba hrana od koje ću se osećati toplo iznutra i spolja. Bila sam najponosnija na sebe kada sam je usavršila i shvatila koliko je zapravo jednostavna za pripremu. Ali, mama to i dalje ne zna!

Priprema:

U dubokom sudu zagrejte dve velike kašike ulja u koje ćete dodati kašičicu brašna i slatke aleve paprike, na to dodajte paradajz sok i vodu, te promešajte. Začinite solju po želji, a poseban dodatak je i kašičica ili dve šećera - ukoliko je paradajz kiseliji.

Ostavite da se krčka na tihoj vatri.

Za to vreme dva cela jajeta pomešajte sa šest velikih kašika brašna, umutite dobro viljuškom, tako da u smesi nema grudvica. Ukoliko je suviše tečna dodajte još brašna.

Potom kašičicom deo po deo izvadite iz smese i ubacujte u čorbu. Ubrzo ćete videti da se u vreloj čorbi formiraju noklice i izlaze na površinu. Mera za jednu noklicu je jedna kašičica. 

Nakon što ste izvadili sve noklice, poklopite sud. Ostavite da se krčka na umerenoj vatri još 15 minuta i voila!

Ostatak teksta pročitajte u aktulenom broju ELLE magazina koji je u prodaji do 20. juna 2020. 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...