Ko su domaći fotografi na našoj naslovnoj strani?

Foto: Press

U vremenu kada se štampaju bele naslovnice i manekenke se same slikaju telefonom za poznate svetske brendove, mi smo se obratili stvaraocima naših lokalnih Elle priča i zamolili ih da nam kroz objektiv ovekoveče svoj pogled ka boljem sutra.

Danilo & Sharon

Ime i prezime: Katarina Sharon i Danilo Vasić

Koje godine ste počeli da fotografišete i koji vam je bio prvi aparat? Zajedno fotografišemo od 2012. godine. Tada smo kupili dva Canon 6D aparata koje zapravo i dalje rado koristimo

Pesma koja vam prija ovih dana? FKA Twings - Cellophane

Da li ste u ovom periodu uradili nešto što niste očekivali? Danilo se posvetio otkrivanju sveta pravljenja muzike, a Sharon je odvojila više vremena za sebe.

Nacrtajte sebe za 15 sekundi. 

Kada ste prvi put sarađivali sa Elle magazinom? To je bilo 2014. godine kada smo pozvani da se za februarsko izdanje ljubimo pred objektivom Nemanje Kneževića. Iskreno, kao fotografi, nismo očekivali da ćemo za prvu saradnju sa Elle-om biti ispred kamere...

Šta biste rekli sebi pre 15 godina? Isto što i danas svaki dan ponavljamo: Blago nama!

Danilo Pavlović

Ime i prezime: Danilo Pavlovic

Koje godine ste počeli da fotografišete i koji vam je bio prvi aparat? 2014. i Nikon, i dalje sam mu veran 

Pesma koja vam prija ovih dana? Get Out Of My Head - Sofia Bolt

Nacrtajte sebe za 15 sekundi. 

Kada ste prvi put sarađivali sa Elle magazinom? Jako davno, na samom početku karijere. Fun fact: moj prvi editorijal je bio za Elle Serbia.

Šta biste rekli sebi pre 15 godina? Potrajao bi taj razgovor!

Šta je za vas sloboda? Mogao bih na ovu temu satima, za mene sloboda leži u spoznaji sebe. Ne postoji univerzalna definicija, svako treba da otkrije svoju. Ako ne u ovom, onda u sledećem životu :)

Emilija Stanišić

Ime i prezime: Emilija Stanišić

Koliko je teško slikati autoportret? Ne mislim uopšte da je teško, pogotovo ne danas kada svako od nas poseduje zavidnu arhivu selfija; zapravo je autoportret postao deo dnevne rutine. Kao pranje zuba - prosto se podrazumeva. 

Pesma koja vam prija ovih dana? Every Time the Sun Comes Up. 

Kada ste prvi put sarađivali sa Elle magazinom?  U oktobru prošle godine. Sećam se da sam bila jako umorna i posle me je grizla savest da sam ostavila loš utisak. Ko još dolazi na posao nenaspavan? Bilo je uzbudljivo, fotografisali smo drag kraljice i bila sam oduševljena koliko su spretni u šminkanju, nameštanju perika, veštačkih noktiju i svih ostalih aksesoara.  

Šta biste rekli sebi pre 15 godina? Ne sekiraj se, taktiranje uopšte nije tako važno. Takođe, naučićeš da napišeš  pisano slovo M, mada ni to nije preterano bitno. U svakom slučaju - it won't matter in 15 years.

Šta je za vas sloboda? Mislim da svako svoju slobodu gradi na osnovu neke "neslobode" koju poznaje i to svakako nije univerzalno. Za mene je sloboda "živeti i pustiti druge da žive". 

Katarina Marković

Ime i prezime: Katarina Marković.

Koje godine ste počeli da fotografišete i koji vam je bio prvi aparat? Prvi fotoaparat koji sam svesno koristila bio je poluprofesionalni Nikon digitalni fotoaparat koji sam zaradila radeći preko leta u prodavnici svojih roditelja. Mislim da je to bilo 2010. godine

Pesma koja vam prija ovih dana? Ceo album Leonarda Koena - The Last Dance.

Nacrtajte sebe za 15 sekundi

Na šta vas asocira pojam ogledala? Narcisa.

Koju fotografiju koju ste napravili najbolje pamtite? Najbolje pamtim fotografije koje nisam napravila, ali mi je trenutno najdraže sećanje na ceo editorijal koji sam radila sa mladom dizajnerkom Anom Božović (Ganka) po ugledu na Gogenove slike sa Tahitija. 

Kada ste prvi put sarađivali sa Elle magazinom? Prvi put sam sarađivala sa Aleksandrom Nastasijevićem za rubriku My fashion life. Fotografisanje se dešavalo u dizajnerskoj radnji Tamare Radivojević koju sam ujedno i prvi put fotografisala za Elle. Što se tiče samog snimanja, sve je bilo vrlo efikasno i prijatno, ali ono što je bilo moje najpozitivnije iskustvo u vezi početka s Elle magazinom jeste što sam dobila poziv za saradnju preko instagrama. Bila sam prijatno iznenađenja da tako jedan veliki časopis prati mladu scenu i preko socijalnih mreža i da nije zatvoren krug saradnika, ili ako i nekada jeste bio, više nije! Lepo je kada neko prepoznaje tvoj rad. 

Ostatak teksta pročitajte u majskom broju ELLE magazina koji je u prodaji do 21.05.2020.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...