Loui Ferry: Slovenac koji radi frizure na čuvenim revijama

Foto: Press

Kada se u oktobru, tokom snimanja naslovnice u Milanu, upoznao sa ELLE redakcijom, niko nije ostao ravnodušan na sve projekte u kojima je ovaj Slovenac učestvovao tokom Nedelja mode u italijanskoj fashion prestonici. Nakon toga bio je gost Elle Style Awardsa, a sada u novoj rubrici beauty chat otkriva male tajne velikih majstora

Reci nam nešto o svojim počecima…

Još kao petogodišnjak govorio sam da ću biti frizer, a ljubav prema tom poslu traje i dan-danas. Mnogo puta se našalim kad kažem da je moja prva reč bila frizer, a ne mama. Završio sam školu u Sloveniji i kao osamnaestogodišnjak otišao u London. Tamo sam radio na New Bond Streetu u Eleven hair salonu, a zatim na modnim revijama u Njujorku, Parizu i Milanu. Poslednje tri godine živeo sam u Los Anđelesu, a sada sam se vratio u Sloveniju i otvorio svoj frizerski salon, radim na fashion weekovima i imam agenta u Milanu.

Šta si prvo naučio?

Kad sam bio mlađi, mislio sam da je u životu najbitnije juriti karijeru, imati lep auto, dobru kuću, luksuzan lifestyle, a onda kada sam sazreo i uradio stvari koje sam želeo, shvatio sam da životna poenta mora da bude nešto više od toga. Nije zlato sve što sija, a život je putovanje i treba puno raditi da bi postao ono što želiš. Možeš da ideš „preko veze“, ali to ne funkcioniše na duži rok. Radeći kao frizer načio sam kako da radim sa kosom svih tekstura i oblika, da radim brzo i dobro i da u svaku frizuru napravim srcem, a ne samo glavom.

Kakva je bila prva frizura koju si uradio?

Prvu frizuru sam osmislio još pre nego što sam pošao u školu, a model je bio moj brat. 

Kad sam napunio 12 godina, moja majka je postala „pokusni kunić“. Sećam se da sam joj navijao kosu na viklere, a bila je baš dugačka, tako da je sve trajalo duže od četiri sata. Sada sam se izvežbao i mnogo sam brži (smeh). Inače, prvi veliki posao bio mi je u Majamiju sa Angelom Seminaro kada sam imao 17 godina, tako da je mama morala da mi potpiše dozvolu da mogu da odem na taj put. Moji roditelji bili su uplašeni što odlazim, ali ja sam bio veoma mlad i nisam strahovao da može da mi se dogodi nešto loše. 

Koje sve revije si radio?

Kad prebrojim sve propusnice za učešće koje imam, a koje sam okačio na zid svog salona, bilo ih je više od pet stotina, a radio sam za brendove kao što su Off White, Chanel, Prada, Gucci, Armani Prive, Monclear, Tom Ford, Rick Owens, Lanvin, DS2, Marni, Elie Saab, Givenchy, Louis Vitton, GCDS…


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...