Intervju Victoria Beckham: Iz svog ugla

Foto: Press

U proteklih 10 godina, Victoria Beckham napravila je pravu modnu imperiu slušajući samo svoju intuiciju i prateći ono što žene žele.

Ništa je ne pokreće kao želja da iznenadi, a čitavu svoju karijeru koncipirala je radeći ono što se smatra nemogućim. Kada je pre 10 godina prikazala svoju liniju, cinici su prevrtali očima misleći da je samo još jedna u nizu pop zvezda koje žele da se bave modom, međutim, sve ih je vrlo brzo demantovala svojim promišljenim kreacijama.

Kada je 2017. izbacila beauty capsule kolekciju u saradnji sa Estée Lauder, predstavnici ovog brenda „bili su veoma iznenađeni koliko sam bila posvećena i kako sam znala šta tačno želim od kolaboracije“, objašnjava u telefonskom razgovoru.

Čitava linija postigla je ogroman uspeh, pa je odlučila da ove godine izbaci sopstvenu. „Nisam čula nijedan negativan komentar na to što smo napravili“, prokomentarisala je kroz smeh. Povrh svega, nedavno je proslavila i dvadesetogodišnjicu braka sa Davidom, s kojim ima četvoro dece. (Takođe ne sme se izostaviti ni njeno prisustvo u čuvenoj grupi Spice Girls koja se sada, kada se govori o njenoj transformaciji, percipira kao fusnota).

Iako je jedan od dizajnera kojima se najviše priča tokom londonske Nedelje mode, Beckhamova je zapravo izgradila svoju estetiku na antifashion pristupu: Radije nego što prati trendove, kreira garderobu koja se može nositi iznova svake sezone. „Kada ulažem u neki komad, želim da ga nosim, i nosim“, ističe. „Moraš jednostavno imati dobro ukrojeni sako, pravi par farmerki i jednostavnu belu košulju. Često sam u jeansu!“

U novembru je u Torontu bila gost na konferenciji Suzanne Rogers koja se bavila modom i filantropijom. (iako više nije pop zvezda, Viktorija će zauvek imati svoje fanove). Net-a-porter koji je generalni sponzor ovog događaja, daje 20 odsto zarade koju je ostvario prodajom Victoria Beckham kolekcije kampu Ooch koji je namenjen deci oboleloj od raka i fondaciji Penelope Neuroblastoma.

Sastali smo se sa njom da razgovaramo o evoluciji, uzbuđenjima i predstojećim avanturama.

Hoćemo li te sretati po kafićima Toronta?

Kada putujem zbog posla, čim završim sa svojim obavezama, odmah trčim kući svojoj deci, tako da nikada nemam dovoljno vremena da istražujem gradove u kojima boravim iako bih to zaista volela.

Šta radiš kada ugrabiš malo vremena za sebe?

Volim da čitam, a za to nemam mnogo vremena kada sam kod kuće. Iskreno, svaku priliku koju ugrabim koristim da bih se naspavala, pošto mi je to postalo neviđeni luksuz. Kada sam u svom domu, ustajem veoma rano kako bih vežbala pre nego što odvezem decu u školu tako da, kada imam nekoliko dana za sebe, za mene je to pravi luksuz, a i tada mi David i deca jako nedostaju...

Ostatak teksta pročitajte u aktuelnom februarskom izdanju koji je u prodaji do 21.02.

 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...