Some kind of Love: Čovek i životinja

Foto: Emilija Stanišić

Februar je mesec ljubavi, a ovaj put predajemo se drugoj vrsti odnosa, možda jednoj od najplemenitijih - čovek i životinja

Oni lete, a mi im pomažemo u veštini da slete. S druge strane, one nas uče praštanju, strpljenju i bezuslovnosti. Moj pas uskoro puni 14 godina i jedno od drugog učimo više od pola mog života.

Prethodnih meseci suočavam se sa činjenicom da ga u nekom trenutku više neće biti, što mi je pre nekoliko godina bilo nepojmljivo.

Za snimanja ovog projekta, susretali smo se sa zanimljivim ljudima i raznim ljubimcima, od ne tako klasičnog pas - mačak dua, do zmije, ježa i papagaja. 

Vanja Ranković i Borko

Upoznajte nas sa svojim ljubimcima. Ko je sve deo porodice?

Vanja: Najstariji član našeg životinjskog carstva je Buda, mačak kojeg je naš otac našao ispred prodavnice i doveo kući pre skoro sedam godina, zatim je Uroš pre godinu dana doveo Umu, a ja Borka, i na kraju je došla Lila, Urošev leopard gekon, koja nije bila raspoložena za slikanje.

Ko je koga izabrao? 

Vanja: Dugo sam želela ježa i tražila na internetu gde sve mogu da se usvoje ili kupe, međutim uopšte nisam znala da ih je tako teško naći. Na kraju sam kontaktirala uzgajivača ježeva u Šapcu i bila sam na listi čekanja oko šest meseci. Jedva sam dočekala da ga vidim i bila sam presrećna kada sam ga najzad smestila u svoju sobu. On je bio vrlo stidljiv i plašljiv i trebalo mu je dosta vremena (a meni strpljenja) da se opusti...

Intervju: Anja Paspalj

Ostatak teksta pročitajte u aktuelnom februarskom izdanju koji je u prodaji do 21.02.

 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...