Tradicionalni deserti sa kafom

Foto: Monika Pavlović

Jaka sveže mlevena kafa i slatko iznenađujući je spoj najlepših ukusa, a ovi tradicionalni deserti su neprevaziđeni

Tirada tiramisua

Sastojci

2 šolje ključale vode

3 kašike sveže mlevene Grand DeLuxe kafe

1/2 šolje belog šećera + 1 kašika belog šećera

2 kašike amaretto likera

4 žumanca

450 grama mascarponea

1 šolja slatke pavlake

1 pakovanje piškota

Kakao prah (po potrebi)

Priprema

Pomešati ključalu vodu, kafu, jednu kašiku belog šećera i amaretto u plitkoj činiji dok se šećer ne rastopi, zatim ostaviti da se ohladi.

U odvojenoj činiji umutiti žumance i dodati ostatak belog šećera. Mutiti otprilike 5-8 minuta. Dodati mascarpone. 

U trećoj činiji umutiti slatku pavlaku, zatim je pomešati sa mascarpone smesom.

Umočiti piškote sa obe strane u kafu. Poređati celom dužinom po dnu tepsije, lomiti piškote po potrebi. 

Mascarpone smesu rasporediti dužinom cele tepsije. Nastaviti ređanje dok se ne popuni tepsija. Poslednji sloj trebalo bi da bude mascarpone smesa. 

Posuti kakao prahom. Ostaviti u frižideru otprilike šest sati. 

Ostatak teksta pročitajte u aktuelnom, januraskom broju ELLE magazina, koji je u prodaji do 21.01.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...