Enterijer: O suncu i filodendronima

Foto: Monika Pavlović

Svet koji stoji iza naslovne strane premium broja stvoren je rukama kreativnog dua Aud Shule, a Ana Šulkić i Marko Milanović sprovode nas kroz stan iz kog proizlaze njihove neponovljive ideje

Kada smo ušli kod Marka i Ane, dočekalo nas je nešto što se najbolje može opisati kao „starobeogradski“ stan - visoki plafoni, prirodno svetlo i pogled na zelenu baštu koja se deli sa komšijama iz kraja. S jedne je Resavska kao jedna od najbučnijih ulica na Vračaru, a s druge sobe koje nude mir od haosa.

Međutim, čim se uoče sitnice u kojima se njihove ličnosti savršeno ogledaju, privid klasičnog prostora brzo biva okrenut na glavu. „Mi ih zovemo prcvoljke“, objašnjava Ana, pokazujući na miniskulpture od gline u pastelnim bojama raštrkane po radnoj sobi. Naravno, i ovo su im rekviziti za snimanje koje su sami napravili. Osim što su u vezi, oni su i poslovni partneri mada, kad razgovaramo o tome, deluje kao da su najbolji drugari koji zajedničkim moćima razvijaju kreativne projekte.

Stan u kome žive ujedno je i mesto za sastanke sa klijentima i prostor za snimanje gde, ukoliko im se javi neka dobra ideja, u bilo koje doba dana ili noći mogu da pređu iz sobe u studio.

Od arhitektonskih planova i preraslih biljka do razbacanih fotoaparata i nagomilanih knjiga, oni su uspeli u nečemu za šta mnogi tajni recept traže u priručnicima i masovno komercijalizovanim radnjama - uspeli su da stvore dom za koji se vidi da je samo njihov.

Uvedite nas u vaš prostor. Šta ste tačno tražili kad ste naišli na ovaj stan?

Marko: Dobro došli! Žao nam je što vas nismo ugostili po prolećnom sunčanom danu kada je ovaj stan u punom sjaju... Mi smo se zapravo upustili u potragu za prostorom koji će nam biti studio. U nekom trenutku ispostavilo se da je najrealnije i najisplativije da spojimo životni i radni prostor i tako smo, nakon mukotrpne šestomesečne potrage, dospeli ovde. Tražili smo dovoljno veliku, visoku, osvetljenu prostoriju i završili sa par takvih.

Ostatak teksta pročitajte u našem aktuelnom decembarskom broju.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...