Kos - Tajne grčkog bisera

Foto: Georg Roske i Trish Travieso

Takva lepota plavetnila može se naći samo u Grčkoj. Najlepši primer tog ležernog luksuza i najbolje čuvanih tajni nalazi se na ostrvu Kos.

Ostrvo skrivenih plaža, Hipokrata i ultrašik taverni, grčko ostrvo Kos, intrigira kao divlje, prirodno holističko mesto. Sve što je potrebno jeste ovaj priručnik kako biste otkrili njegove najdublje skrivane čari.

Bilo je vreme da novac odvojim za nešto za čim žudim već duže vreme. Čula sam za malo ostrvo u Egejskom moru sa peščanim dinama koje se slivaju u netaknute peščane plaže. Kos, grčko ostrvo u Dodekanezu, pozvalo me je, pa sam se konačno osmelila i rezervisala kartu. Jednu kartu. Tako je, nema muža, dece, samo ja i moja kamera. Žudela sam za tim doživljajem i malo hedonizma, tako da sam samouvereno rezervisala sobu u Casa Cook Cos i najavila da je ovo vreme samo za mene. 

Dok sam sedela u avionu, pokušala sam da ga pažljivo pogledam iz oblaka i osmotrim sva ostrva okolo. Kos je pun kontrasta i zelenih krošnji ispod kojih se naziru ležaljke za lokalne goste. Ekonomija je prema ovoj zemlji bila surova, ali je stanovništvo Kosa veoma ponosno na svoju zavidnu istoriju i kulturu. 

Ostatak teksta pročitajte u junskom broju koji je u prodaji od 22. maja.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...