INTERVJU: Carine Roitfeld

Ferry Van Der Nat

Poznata stilistkinja i odnedavno dizajnerka linije parfema Carine Roitfeld, specijalno za ELLE govori o procesu kreiranja mirisnih nota, svom detinjstvu i kako je njen sin Vladimir imao ključnu ulogu u u stvaranju CR brenda.

Snežni Sankt Peterburg, Pravoslavna Nova godina, Marinski teatar, miris tamjana i votka. Neverovatan scenario u kom su se našli junaci Carine Roitfeld i Vladimir Restoin-Roitfeld veče uoči lansiranja Seven 7 Lovers parfema.

ELLE: Čitava industrija parfema bila je veoma prijatno iznenađena kada ste odlučili da napravite svoju liniju. Kako ste došli na tu ideju?

Carine Roitfeld: Uvek sam želela da imam svoj parfem - to je bio san koji sam mislila da nikada neću ostvariti. Pre osam godina, kada sam napustila francuski Vogue (bila je glavna i odgovorna urednica 10 godina), stvorila sam CR Fashion Book. U isto vreme želela sam da uradim i nešto novo, nešto što nisam pre. Kao što svi znaju, bila sam veoma bliska sa Karlom Lagerfeldom. I on mi je jednom prilikom rekao: „Uradi ono za čim žudiš.“ I, što da ne, odlučila sam da napravim liniju parfema (koji se u određenim radnjama od septembra prodaje u Rusiji). 

ELLE: Rezultat je bio sedam različitih mirisa za sedam ljudi koje najviše volite.

CR: Kao urednica vrlo dobro znam koliko je teško govoriti o mirisnim notama. Mogu se opisivati bočice, može se pričati o kampanji, ali opisati šta čini sam miris veoma je teško. Zato sam odličila da će svačiji parfem imati svoju priču koju vezujem za grad i ljubavnika...

Kompletan intervju pročitajte u junskom broju koji je u prodaji 22. maja.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...