Break the Black Tie

foto: Promo

Kad smo poslednji put prisustvovali događaju gde su vladala stroga pravila oblačenja? Ukoliko stavimo svadbe i diplomiranja po stranu, kada je od nas traženo da ispoštujemo black tie zahtev?

Uprkos čestim izlascima i proslavama, zvaničan uslov za „koktel haljine“ i „elegantna odela“ skoro pa ne postoji. Šta to govori o evoluciji formalne garderobe?

Stvari su se mnogo promenile od doba Marie Antoinette kada su korseti i balske haljine bili preduslov za večeru u dvoru. Dress code koji je jednom bio čitko napisan na zvaničnom pozivu za događaj, danas je neizrečen. Pravila oblačenja postala su „tečna“ i sklona promenama, me računajući povremene odlaske na balet ili u pozorište kao priliku da se „malo doteramo“. Dok ste jednom morali da se pojavite u couture haljini skinutoj pravo sa piste, danas nije isključeno da ponesete farmerke i belu majicu i na formalnu večeru.

Kompletan tekst pročitajte u majskom broju koji je u prodaji od 22. aprila. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...