Omaž Karlu

foto: Profimedia

Redefinišući sve postulate fashion postojanja, Karl Lagerfeld bio je Fibonacci cikličnosti trendova, Descartes dizajnerskog korišćenja praznog prostora i Oppenheimer beskrajne gravitacije lepote koja u sebe uvlači ceo svemir...

Ovo leto počinje sa kompletom od laganog belog tvida sa zlatnim koncem i crnim okvirnim linijama. Gornji deo je otvoren na golom telu Lune Bijl, i sastavljen je samo u struku crnim kaišem sa punim imenom brenda. Tu su i dve iste torbe, po jedna na oba ramena, crne rukavice bez prstiju i suknja tik ispod kolena.

Nema obuće. Revija je na pesku. Cela plaža je tu, sa sve zapljuskujućim talasima. Zatim Rianne Van Rompaey nosi sličan komplet, ali u bež zlatnoj tvid verziji, sa kratkim rukavima. Treći model je već potpuno drugačiji. Preko uskog crnog kombinezona od rastegljivog krepa do ispod kolena, obučen je široki bež sako sa podvrnutim rukavima. Kosa boje peska i oči boje mora Rebecce Leigh Longendyke nekako su spojile Kaliforniju sa Mediteranom.

Sledeći sako na reviji kraći je od prethodnog i pomalo širi. Naramenice su velike, i osim što čine ramena širokim, one ih i blago spuštaju, istovremeno vizuelno skraćujući rukave. Neko bi stekao utisak da je Vittoriji Ceretti sako bar za broj veći. Ali, baš ova četvrtasta, pomalo kutijasta forma, u ovakvoj postavci, jedan je od najprepoznatljivijih  Lagerfeldovih dizajnerskih potpisa.

Kompletan omaž nemačkom dizajneru iz pera našeg Veljka pročitajte u aprilskom broju koji je u prodaji od 22. marta.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...