Intervju: Snežana Bogdanović

Rasplakana publika, nagrada u Berlinu i iznenadno bujanje svesti o ženskoj snazi nisu bili cilj, već samo posledica težnje Snežane Bogdanović da na svoj maestralan glumački način konačno ispriča Veliku žensku priču, koja je istovremeno odjek svih njenih ličnih životnih borbi...

Za istinske ljubitelje sedme umetnosti ona, zapravo, nikad i nije odlazila.

Iako je na vrhuncu filmske karijere u tadašnjoj Jugoslaviji, okićena čak i prestižnom Pulskom arenom za ulogu u kultnom ostvarenju Kuduz, od rastućeg bezumlja pobegla na jedno američko ostrvo, ni za trenutak nije zaboravljena.

Nije zaboravljena ni kao ikona odmerenosti, odlučnosti, dostojanstva i ženstvenosti, što se za javnost pokazalo čak i lekovitijim od njenog talenta. I hiljadama kilometara preko Atlantika, privlačila je pažnju svesnijeg dela ovdašnjeg društva.

A onda se, iako nije ni odlazila, vratila sa maestralnom ulogom u filmu Šavovi, koji je premijerno prikazan na proteklom Festu.

Uverljivost s kojom je predstavila lik žene koja u potrazi za istinom ispoljava enormnu snagu kosi se sa svim postojećim dramskim zakonitostima. A onda se, rasplakavši publiku, pojavila osmehnuta, kakva je uvek i bila.

Eto, to je, ukratko, Snežana Bogdanović.

Kompletan intervju pročitajte u aprilskom broju koji je u prodaji od 22. marta.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...