Intervju: Vincent Cassel

Foto: Kat Irlin

Francuski glumac Vincent Cassel dolazi u studio. Sigurnim koracima penje se betonskim stepenicama do prostrane sobe na trećem spratu, koja je preplavljena svetlošću. Kroz prozor se čuje smeh radnika sa obližnjeg gradilišta. Vincent baca pogled na prostoriju. U njoj su stolice i šahovska tabla. Uzima figuru kralja. Ko će biti njegov protivnik? Stari prijatelj? Žena? Možda i on sam…

Prošle godine bili ste sa suprugom u Moskvi. Kako vam se dopao grad?

Sećam se tog putovanja. Saosećam sa tim gradom. Malo je verovatno da bih mogao da živim tamo, ali mislim da je veoma lep - ta gužva i ljudi, energija. To je ono što najviše volim kod Moskve.

U filmu To je samo kraj sveta, igrali ste sa Léom Seydoux. Šta ta uloga za vas predstavlja? Kada igrate neku ulogu, vi se u stvari sa zadovoljstvom utapate u priču.

VC: Nisam od onih glumaca koji povlače jasnu granicu između ličnog života i posla. Neko je jednom rekao: „Sve situacije su u vama, samo treba da ih oživite.“ Ovde sam se samo prepustio svojim osećanjima i izgovarao replike iz scenarija. Meni ne treba psihoterapija, gluma mi je dovoljna.

Kompletan intervju pročitajte u martovskom broju koji je u prodaji od 22. februara.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...