ELLE pita Isabeli Fontanu

foto: Dawid Klepadlo

Ekskluzivno za Elle Srbija poznati brazilski supermodel Isabeli Fontana slikala se u Parizu u duhu devedesetih godina. Posle tri decenije na modnoj sceni otkriva zašto obožava trendove ove legendarne ere, kako ih primeniti u savremenom dobu i zašto danas pojam supermodela nosi veću odgovornost...

Ana Ostojić, modni urednik

Moda je cirkularna, a stil devedesetih vratio se na velika vrata. Koji je tvoj omiljeni trend iz te ere. Da li pravi supermodeli i dalje postoje?

Obožavam kako su devedesete miksovale suprotne trendove: grunge i girly stil, crno sa fluo kolorom, sandale sa kaišićima i vojničke čizme. Bila je to dekada koja je glorifikovala sve, od slip ili cvetne haljine preko flanel košulje do izbledelog džinsa. Biti supermodel u to vreme podrazumevalo je i biti ikona stila sa stavom. Danas se uz modne tendencije vratio i ovaj pojam, ali na potpuno drugačiji način. Od modela se očekuje da prihvata brze fashion promene, a da javno ističe svoja uverenja koja su društveno korisna. Modeli nisu više samo „telo“. Modna industrija zahteva veće angažovanje u kreiranju boljeg sveta.

Maja Bunčić, modni novinar

Koji je najseksi odevni komad koji si ikada nosila?

Osećati se izazovno jeste imperativ ženskog roda i tako se često osećam. Ne znam koji komad mi najviše pobuđuje taj osećaj. Mislim da ću morati da istražim svoj orman kako bih odgovorila na ovo pitanje.

Šta su ostale Elle kolege pitale čuvenu manekenku saznajte u novembarskom broju koji je u prodaji od 22. oktobra.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...