Elle people: Celine Aagaard

Sa Celine Aagaard, influenserkom, fotografkinjom i dizajnerkom, koja ležerno gradi svoj estetsko minimalistički univerzum koristeći čari društvenih mreža, razgovarala je Jelena Soldatović.

Celine Aagaard je nekrunisana kraljica severnoevropske modno, umetničko- dizajnerske scene, kreativni direktor, vlasnik i osnivač brenda Envelope1976, stilista, fotograf, autor tri knjige i još mnogo toga.

Kreativnost i umetnost su nešto čime je oduvek bila okružena, s obzirom na to da joj je otac poznati fotograf Rolf M. Aagaard, koji je obeležio njen put vodeći je od najranijeg detinjstva u Cadaqués, malo ribarsko mesto u Španiji u kome je nekada boravio Salvador Dalí, i kome se ona vraća svake godine, pričajući joj o druženju sa Andy Warholom u legendarnom Studiju 54.

Njen blog HippyHippyMilkshake koji ju je lansirao u orbitu svetskih modnih uzora, zapravo je bio projekat na kome je radila kao urednik STYLEmag i STYLEinterior. Kasnije, 2015. je u saradnji sa ANTI, Celine promenila koncepciju svog bloga preimenujući ga u Envelope.no online portal koji je svojevrsna fuzija stila, mode, dizajna, umetnosti pa čak i kulinarstva. Sarađivala je na kampanjama sa nekim od najzvučnijih imena svetske modne scene, poput modnih kuća Calvin, Klein, Tommy Hilfiger i Burberry, okušala se i kao dizajner sportskih patika za Elese, gde se postavlja pitanje kako je neko uspeo iz naizgled disperzije da postane kralj Mida svega čega se dotakne.

Kompletan tekst pročitajte u oktobarskom broju koji je u prodaji od 22. septembra.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...