Elle portret: BOOGIE

foto: Promo

Beograđanin Vladimir Milivojević planetarno proslavljen kao Boogie, otkrio je Aleksandru Đuričiću kako je, pošavši sa društvenih margina, na kraju postao adut najmoćnijih svetskih brendova.

Napravio je svetsku karijeru iz čiste dokolice.

Nekoliko puta u životu bilo mu je baš dosadno i, ispostaviće se kasnije, to su bili ključni momenti za četrdesetosmogodišnjeg Beograđanina Vladimira Milivojevića, inženjera elektrotehnike, u svetu fotografije poznatog pod nikom Boogie. On je „majstor geto fotografije“, ali njegovi klijenti su i kompanije kao što su Nike, New York Yankees ili HBO.

Njegove fotografije objavljivane su u časopisima Time Magazine, Playboy, The New York Times, The Rolling Stone. Glavnu ulogu na svakoj Bugijevoj fotografiji ima nečiji život, a on bez aparata ne izlazi na ulicu. Objavio je osam monografija, u novembru izlazi deveta Moskva, izlagao je na izložbama širom planete, a zapažen je nakon prve knjige Its All Good, u kojoj je dokumentarno predstavio živote narkomana i gangstera koji su mu prišli dok se „šetao“ Bruklinom. Trenira boks jer: „U ovoj vrsti fotografije kojom se ja bavim moraš da budeš spreman kao specijalac.“

Kompletan tekst pročitajte u oktobarskom broju koji je u prodaji od 22. septembra.


Bonus video
KOMENTARI
Još iz kategorije magazin
Inicijalizacija u toku...