Snobizam street stajla

Da li je masovna invazija plastičnih providnih tašni, pletenih zembilja i PVC aksesoara znak dekonstruisanja svih modnih postulata i klasicizma zbog koga se treba zabrinuti, ili je to jednostavno signal da stil ulice, slučajno ili namerno, postaje posebna vrsta luksuza u svetu fashion evolucije? - pita se Maja Bunčić.

Ranije bi luksuzni brendovi sa visine gledali na trendove koji se ovih dana serviraju kao vodeći. Međutim, danas, između dama sa prepoznatljivim niskama bisernih ogrlica koje kupuju Chanel na aveniji Montaigne, i influenserki u duksericama sa Off-White potpisom u prvom redu na Nedelji mode, ne postoji baš nikakva razlika.

Zapravo, komadi koji sa sobom nose stil undergrounda i supkulutre, smatraju se autentičnijim od onih na čiju je izradu utrošeno na desetine sati ručnog rada u nekom elitnom pariskom dizajnerskom ateljeu, jer se upravo autentičnost kao jedna od osnovnih modnih normi oduvek najviše kotirala u svetu koji ne mari za iznos nula na etiketi dobrog modnog komada.

Ali, šta je danas dobar modni komad, da li je to zaista jedan klasičan pamučni duks sa Balenciaga potpisom i cenom od 1.040 dolara?

Kompletan tekst pročitajte u septembarskom broju koji je u prodaji od 22. avgusta.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...