Intervju: Oliver Frljić

foto: Promo

Infant terrible angažovanog istočnoevropskog teatra i reditelj čije svako ostvarenje izazove nuklearni rat stavova i mišljenja, Oliver Frljić, ispričao je Aleksandru Đuričiću kako je pobuna, nakon plavog patlidžana, postala glavno jelo na njegovom meniju!

On je, nažalost, intelektualni incident na ovom prostoru koji se sada tako rogobatno zove region. On je Oliver Frljić, umna i pozorišna gromada. Čovek bez čijih bismo predstava i reči bili mnogo siromašniji, iako smo već debelo siromašni, u svakom smislu. On puni naš mentalni buđelar i izaziva pažnju gde god da se pojavi.

A ove godine pojaviće se sa dve predstave na Bitefu. On hrani naše moždane vijuge pa je zato prvo pitanje moralo da bude uzvratno...

Šta trenutno nadražuje vaše moždane vijuge?

Mozak sam donedavno puštao na pašu, a sad je došlo vreme da se polako vrati u tor. Imao sam  kratki odmor - more, kupanje, redovni obroci, lubenica... Pogledao sam koncert Trilok Gurtua u Zadru. Sad se već polako pakujem za Hanover gde imam premijeru početkom septembra.  

Dolazite na Bitef sa dve predstave. Pozorišna publika se raduje, a kako vi stojite sa tim emocijama?

Radost je obostrana. Drago mi je da opet imam priliku da predstavim svoj rad na Bitefu, ali i tome što ću ove godine moći i da dođem. Ovo je mogućnost da se sretnem s nekim prijateljima koje retko imam priliku da vidim. Nadam se i da ću uspeti da pogledam što više predstava.

Kompletan intervju pročitajte u septembarskom broju koji je u prodaji od 22. avgusta.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...