Seks i moda

U doba buđenja feminističke svesti moda nam je ponovo postavila večito pitanje: Šta bolje stoji, struk ili stav? Golo rame ili ideja? Da li se bolje prodaje pamet ili seks? Maja Bunčić potražila je rešenje ove fashion jednačine.

Top sa bretelama koje se ukrštaju na leđima, golo rame dobro ukrojene bluze, šlic na suknji ili lepršava svila koja mami na dodir - odeća poseduje moć da se u njoj osećate bolje, pomaže u buđenju seksepila i zato nam je nikada nije dosta. Zato tragamo za perfektnim komadom i uvek želimo još! Ipak, da li je ta potraga za sopstvenom seksualnošću i dalje osnovno tkanje u savremenom modnom dizajnu?

Kada je Marija Grazia Chiuri za Dior prošle godine svoje devojke prošetala pistom sa društveno angažovanim porukama, a najupečatljivija je svakako bila ona sada već iznošena „We Should All Be Feminists“, na momenat se učinilo da moda dobija neku novu, višu, društveno odgovornu svrhu. Hrabar potez gromoglasno je pozdravljen i širom sveta prenet poput kakve šokantne vesti.

Italijanska dizajnerka i kreativna direktorka legendarne francuske modne kuće (prva žena koja se našla na ovoj prestižnoj poziciji) već u svojoj prvoj kolekciji za Dior odbacila je očekivane standarde i pokazala zube, prikazavši svoju viziju žene - ona koja se bori, ne strahuje, već visoko uzdignute glave i besprekorno naglašene siluete glasno predstavlja svoje stavove. 

Kompletan tekst pročitajte u avgustovskom broju koji je u prodaji od 23. jula.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...