Intervju: Irina Dečermić

Pijanistkinja i kompozitorka Irina Dečermić, čiji je život imao neuporedivo više emocija, dramskih zapleta i preokreta nego bilo koji film, ispričala je Aleksandru Đuričiću kako se umetnički dar, bespoštedna ljubav i elegancija kao karakterna osobina čuvaju i prenose u nasledstvo kao porodični amblem.

Ona je rođena sa stilom, bolje rečeno dobila ga je u nasledstvo. Irina Dečermić već sa 15 godina znala je da će biti pijanistkinja. Tu nije bilo nikakvog traženja. Ali jeste kada je reč životnom o partneru. Oduvek je znala da želi da živi u paru. Bila je u ljubavnoj vezi i braku sa glumcem Jean-Marc Barrom 17 godina, a već skoro dve decenije u emotivnom je odnosu sa glumcem Goranom Šušljikom. Imaju dva dečaka Đorđa (9) i Dušana (6). Dosadašnji život provela je na relaciji Beograd - London - Pariz. Dok sedimo u jednom vračarskom lokalu, spuštamo se niz tobogan njenih porodičnih priča, burnih emocija, uzavrelih strasti i nepatvorenih ljubavi.

Vaši roditelji su čuvena beogradska lepotica i profesorka Ubavka Jovanović i neprevaziđeni boem i glumac, po kome nosi naziv i jedna ulica u Zemunu, Stojan - Cole Dečermić. 

Kao devojčica mamu i tatu nisam doživljavala kao par, nismo živeli klasičan porodični život. Sve je bilo rasuto. Nas je držala baka Ksenija, ona nam je svima bila mama, i Coletu i svojoj kćerki Ubavki i mom bratu i meni. Zato mi je važno da sam sa nekim u paru, da nadoknadim ono što sam propustila u ranom detinjstvu jer i mama i tata bili su ličnosti za sebe. Patila sam zbog toga, a na neki način sam im se divila zbog te slobode. Takva vrsta odnosa među supružnicima danas ne postoji. Ubavka i Cole imali su strastan odnos, ali čim smo brat i ja došli, izgleda da smo im pokvarili taj boemski život. Onda je mama postala mama, nije mogla više da prati Coleta i sve se poremetilo. Sa svojim roditeljima počela sam da se družim i da stičem bliskost tek kada sam malo odrasla. Dok sam bila mala, bilo je to samo divljenje, nije bilo bliskosti. Umesto da zbog toga imam otpor prema njima i da ih osuđujem, mi smo kasnije krenuli da se zbližavamo. I baš smo se zbližili.

Ceo intervju pročitajte u julskom broju koji je u prodaji od 22. juna.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...