My Fashion Life: Ivana Perišić

Pasionirani modni nomad sa najčudnijim idejama na ivici bezobrazluka, objasnila je Maji Bunčić da su humor, autoironija i poznavanje sebe najpotrebniji za dobar stil.

Dok me nenadano vrelo junsko sunce pogađa direktno u zatiljak, žurnim korakom hitam ka mestu sastanka sa jednom Ivanom o kojoj sam tek ponešto čula i videla na fotografijama, što je bilo sasvim dovoljno da ostalo poželim što pre da otkrijem.

U trku joj šaljem poruku da sam na mestu sastanka za pet minuta. Podižem pogled da pređem ulicu i na nekoliko metara ispred sebe ugledam ženu koja upravo odlaže telefon u tašnu, tačnije ceger na pruge jarkih, upadljivih tonova, za oko ne može ni da mi ne zapadne šešir a la Keith Richards, sive boje sa vezanom maramom bogatog kolorita, u čitavoj priči je i nekakva neobična boho bluza sa pom-pom detaljima, a sve je pak perfektno usklađeno. Ova žena je hodajući fashion life, to mora biti moja žena! I bila je. 

Ivana Perišić rođena je Beograđanka, završila je italijanski jezik, kao i dizajn i dekor, 13 godina živela je u Italiji je gde je, između ostalog, radila i kao stilistkinja.

Tvrdi da joj je ova zemlja dala razne nove poglede na život, ali da je nikako nije stilski oblikovala. Radila je i sa scenografima, kostimografima, prevodiocima, a u jednom trenutku bila je i office menadžer, kao i urednik srpskog izdanja Elle Decora. Svoje zanimanje opisuje kao životnog trenera koji sam sebe drži na klupi za rezervne igrače, prekvalifikovanog tehnološkog viška i aranžera kabastog nameštaja jedne državne firme. Dok za svoj modni i životni stil kaže da je izvor najčudnijih ideja, ponekad čist bezobrazluk, ali bez degutantnosti i pežorativnosti, obogaćen spojem spokoja i harmonije.

Kompletan intervju pročitajte u julskom broju koji je u prodaji od 22. juna.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...