Gucci Décor

Neobične ilustracije modno dizaјniranih prostora preplavile su modne krugove i obeležile kraj leta. Digitalne nadrealne slike jarkih boja sa prenaglašenom perspektivom prikazuju segmente enterijera koji u prvi plan ističu eklektičnu lepotu dekorativnih predmeta za kuću sa prepoznatljivim potpisom. Reč je o luksuznoj kolekciji nameštaja, aksesaora i dekoracije za opremanje prostora  

Gucci Décor koju je osmislio i dizajnirao Alessandro Michele, modni buntovnik koji je svojim duhovitom maksimalističkom estetikom na jedan potpuno originalan način oživeo bogato nasleđe modne imperije Gucci.

Alessandro Michele, elegantni ekscentrik radi u Gucci kreativnom studiju od 2002. godine. Od raznih poslova koje je radio pod palicom Toma Forda, preko pozicije glavnog saradnika bivše kreativne direktorke Fride Giannini uvek se isticao i na poseban način sagledavao modu iz umetničke perspektive strastvenog zaljubljenika u dizajn koji se ne ograničava samo na odevne predmete, već se maštovito preslikava na predmete u enterijeru. Čini se da je Alessandro od samog početka imao jasnu viziju novog Gucci koncepta u kome moda i prostor postaju jedno.

Kada je 2015. godine došao na poziciju kreativnog direktora brenda, na magičan način reinterpretirao je luksuzno nasleđe jedne od najmoćnijih modnih kuća u originalnom duhu savremenog eklektičnog nadrealizma koji je opčinio modni svet. 

Kompletan članak pročitajte u oktobarskom broju koji je u prodaji od 22. septembra.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...