L'Oréal Paris lice: Mila Jovović

Foto: L'Oréal Paris Serbia @ Facebook

Sjajna, blistava i zadivljujuća, Mila Jovović već nekoliko godina ima ulogu svetske Ambasadorke kompanije L’Oréal Paris

Rođena u Kijevu, Mila provodi najranije detinjstvo u Ukrajni, pre nego što će sa porodicom otići u Los Anđeles. Svoju karijeru manekena započinje sa 11 godine, bez sumnje inspisirana svojom majkom, koja je bila čuvena glumica u svojoj zemlji. Ubrzo se pojavljuje na naslovnim stranicama listova Vogue i Harper’s bazaar.

Započinje karijeru pevačice i čini svoje prve korake na filmu 1991, u filmu Williama Grahama Povratak u Plavu lagunu. 1994 izdaje svoj prvi album Divine comedy, na kojem je napisala sve tekstove. 1997 doživljava svetski uspeh ulogom vanzemaljke, u kultnom filmu Luca Bessona Peti element. Ovaj film je otvorio festival u Kanu i bio je trenutni hit na svim bioskopskim blagajnama. Kroz glavnu ulogu u Jovanki Orleanki, Mila nam otkriva svoj ogromni glumački talenat, pre nove dramske uloge u filmu Wima Wendersa Hotel od million dolara. Veoma je prisutna 2001. godine kada smo joj se divili u Iskupljenju, Zulanderu, ali i ostvarenju Resident Evil Pola Andersona, filmu koji je adaptacija istoimene video igrice.

Nakon snimanja Bez očiglednog razloga Boba Rafelsona i Ti glupi čoveče Briana Burnsa, Mila ponovo dobija ulogu Alise, koja se bori protiv zombija u filmu Resident Evil: Apocalipse koji se pojavio 2004. godine. Mila 2006. godine izaziva hladan znoj filmofila naučno-fantastičnim trilerom Ultraljubičasto Kurta Wimmera. Takođe dobija i dramsku ulogu u filmu .45 Greya Lennona, gde glumi pored Stephena Dorffa. U narednim godinama igrala je u još tri nastavka franšize Resident Evil, a ove godine možemo da je gledamo u adaptaciji romana Alexandera Dumasa, akcionoj avanturi Tri musketara.

Mila Jovović stvorila je fondaciju koja pomaže hendikepiranoj deci Ukrajne. Mila podržava brojna udruženja, posebno OCRF (Fond za istraživanje raka jajnika), amfAR (Američku fondaciju za istraživanje lekova protiv side), Wildlands Project, pokret koji se brine o zaštiti divlje flore i faune, kao Centru za Svetsko nasleđe UNESCO-a.

U svetu mode, Mila je napravila liniju starinske odeće nazvanu, Jovović-Hawk, sa prijateljicom Karmen Hawk, za žene umorne od obaveze da liče na top-modele kako sama kaže.Ova marka stvorena je u Los Anđelesu 2003 i njena reputacija izgrađena je na osnovu uspeha koji je postigla kod slavnih ličnosti. Njeni se proizvodi mogu naći u SAD, Evropi i Aziji. Mila i Karmen su same stilisti i Mila često nosi svoju garderobu prilikom pojavljivanja u javnosti.

Sposobna za svaku vrstu metamorfoze , Mila Jovović je izvor inspiracije za kompaniju L’Oréal Paris. Svetska ambasadorka marke, ona je danas otelovenje svetske ideje šminke, posebno podloge za ten Infaillible (Nepogrešiv) i ruža za usne Infaillible. Mila takođe daje svoj osmeh paleti ruževa za usne Color Riche Star Secrets, a svoj pogled liniji senki za oči Color Appeal Trio Pro Star Secrets.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin