Magdalena Korolija
dipl. fizioterapeut
Cellulite Expert & Anti-Age

Kavitacija koristi ultrazvuk frekvencije 28–40 kHz, koji proizvodi takve koncentracije energije u tkivu koje dovode do dezintegracije fiksnih celularnih kompleksa ili makromolekula, a time do rastapanja triglicerida iz masnih naslaga, kroz emulziju molekula i fizičko pucanje membrane.

Nakon razaranja masnih ćelija, masnoća u obliku triglicerida odlazi u intersticijsku (međućelijsku) tečnost, gde se enzimskom aktivnošću deli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gde se metabolišu kao i masnoća koju unosimo hranom. Važno je napomenuti da deo razgrađene masnoće putuje kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošen aerobnom fizičkom aktivnošću, u suprotnom će se ponovo nagomilati na drugim delovima tela.

Energija ultrazvučnog talasa se tokom tretmana aparatom CaviStar koncentriše na tačno određenu dubinu u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih ćelija, pri čemu površina kože, mišići, živci i tetive ostaju netaknuti, te se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Estetski tretman ultrazvukom posebno je namenjen preoblikovanju lokalizovane masnoće (stomak, kolena, bokovi, zadnjica, ruke) i smanjenju masnih naslaga u proseku za oko 3 cm nakon prvog tretmana. Sinergija s drugim terapeutskim procedurama neophodna je da bi se postigli što bolji rezultati, a mogu se uključiti sonoforeza, krioforeza, limfna drenaža, vakuumska terapija (LPG), kombinovana hidroterapija ili elektroterapija (za drenažu i/ili toniranje mišića).

Vreme trajanja: 60 minuta, na nedelju dana, 3–10 terapija u seriji 

Ne pre poručuje se: u slučaju trudnoće, povišenog holesterola i triglicerida, bubrežne insuficijencije, oboljenja jetre kao i sistemskih oboljenja kože.