Limun je pun vitamina C (antioksidans, poboljšava imuni sistem), vitamina B (obnavlja energiju), riboflavina (obnavlja tkivo, utiče na rast i ravoj), minerala kao što su kalcijum i magnezijum i vaš je najbolji saveznik kroz dan. 

Pomaže jetri da eliminiše toksine 

Jetra je zadužena za sintezu proteina, detoksifikaciju i proizvodnju svih bioloških hemikalija koje pomažu telu da ispravno vari. Limunada pomaže jetri da ove funkcije obavlja još efikasnije. Budući da je limun dijuretik, on takođe povećava mokrenje što pomaže u čišćenju organizma. 

Jeftin lek za podmlađivanje

Limun pomaže pri sprečavanju nastanka bora i osvežava lice. Vaša koža ne može izgledati zdravo ako vaše telo skladišti previše toksina. Limun takođe sadrži citrusne kiseline koje vam pomažu da se izborite s aknama. 

Dobar je za gubljenje kilograma

Jetra usporava metabolizam kada je puna toksina i otpada što vodi do gojenja. Limun pomaže jetri da eliminiše sve te toksine i pomaže da se brže sagorevaju masti. Najbolje deluje kada se kombinuje sa zdravom hranom i vežbama. 

Oslobađa disajne puteve i osvežava dah

Limunada pomaže da se rešite plućnih infekcija i kašlja. Veruje se da pomaže ljudima s astmom i alergijama. Limun takođe osvežava dah i pomaže kod zubobolje i gingivitisa, ali takođe pazite s unosom jer kiselina zna da ošteti gleđ. 

izvor: www.b92.net/superzena/