Amarant

Ova biljka je poreklom iz južne Amerike, a kod nas je poznata pod imenom štir, šćir ili rumenika. Ona sadrži dosta vlakana i proteina, ali takođe i vitamine i svih osam esencijalnih amino kiselina. Možete da je kuvate kao pirinač, pripremate kao kokice ili da je dodate u supu. Pola šoljice amaranta sadrži 80 mg magnezijuma.

Skuša

Skuša je bogata omega 3 masnim kiselinama i magnezijumom, a ako je izgrilujete sa maslinom uljem, limunom i morskom soli, biće još ukusnija i primamljivija. Jedna porcija skuše od 84 grama sadrži 84 mg magnezijuma.

Susam

Susam je bogat gvožđem, bakrom, manganom, kalcijumom i naravno magnezijumom. Možete da jedete samo susam ili da ga dodate u jelo koje spremate. Porcija susama od 28 grama sadrži 100 mg magnezijuma.

Losos

Svi znamo koliko je losos, kao uostalom i sve vrste ribe, zdrav i ukusan. Jedna porcija od 84 grama lososa sadrži 104 mg magnezijuma.

Brazilski orah

Ne samo što sadrži magnezijum, brazilski orah sadrži i selen. Porcija od 28 grama brazilskog oraha sadrži 106 mg magnezijuma.

Seme bundeve

Semenke su najhranljiviji deo bundeve. Porcija od 28 grama semenke od bundeve sadrži 156 mg magnezijuma.

Izvor: Men's Health

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/