Urme su voće koje se premalo koristi u ishrani, a jako je hranljivo i bogato mnogim vitaminima koji su korisni za naše zdravlje.

Bogate su hranjivim materijama

Urme su bogate bakrom, kalijumom, vlaknima, manganom, vitaminom B6 i magnezijumom.

Poboljšavaju varenje

Korisne su protiv zatvora, sindroma razdražljivih creva, glikemijskog indeksa i drugih probavnih problema.

Ublažavaju bol

Urme sadrže magnezijum koji ima anti-imflamatorno svojstvo što znači da ublažava bol i otok. Takođe smanjuju rizik od srčanh bolesti, artritisa i Alchajmerove bolesti.

Trudnoća

Urme olakšavaju porođaj. Testiranja pokazuju da su žene koje su jele urme najmanje 4 nedelje pre termina imale lakši prođaj.

Visok krvni pritisak i infarkt

Magnezijum u urmama snižava krvni pritisak, a kalijum je odličan za krvotok.

Nastavak teksta pročitajte OVDE