Najbolje namirnice za dobar i miran san

Foto: Profimedia

Ako patite od hronične neispavanosti zbog čega u poslednje vreme osećate umor, nervozu i slabost, onda je pravo vreme da u svoju ishranu uvedete sledeće namirnice....

Više puta smo pisali o tome da treba u večernjim satima da izbegavamo obilna jela kako bismo smanjili telesnu masu i održali svoju težinu, ali šta ako mala užina može bolje da vas pripremi za spavanje?

Jason Wrobel, kuvar veganske sirove hrane i autor nedavno objavljenjog kuvara Eaternity, utvrdio je da pojedine namirnice sa komponentama kao što su kalijum, magnezijum, kalcijum i triptofan mogu da regulišu nesanicu.

Zato smo rešili da vam predstavimo spisak namirnica koje treba da se nađu na vašem meniju:

Smeđi pirinač

Ako često posežete za valiumom kako biste zaspali, možda je pravo vreme da rešenje pronađete u prirodnim namirnicama. Smeđi pirinač sadrži gama amino buternu kiselinu (GABA) koja će vam pomoći da utonete u miran san.

Leblebije

Ova zdrava biljka bogata je visokim sadržajem vitamina B koji je neophodan za proizvodnju melatonina. Zato bi trebalo u svoju ishranu da uvedete leblebiju, ili malo svežeg humusa koje možete jesti u večernjim satima.

Trešnje

Trešnje su takođe poznate po melatoninu, supstanci koja reguliše naš biološki san, odnosno navodi na pospanost i pomaže telu da se bolje pripremi za ulazak u san.

Banane

Samo jedna banana tokom dana može da reguliše vaš san. Wrobell otkriva da je ova voćka njegova omiljena namirinica koja se odlično bori protiv nesanice.

Orasi

Poznata su mnogobrojna hranljiva svojstva orasa, a ovo košutnjavo voće sadrži visok izvor amino kiselina i metalonina, koji opuštaju organizam i regulišu san.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...