5 najviših i najlepših planinskih vrhova u Srbji (FOTO)

Ako niste ljubitelj gužve kakva dominira najpupalrnijim planinskim vrhovima u Srbiji, kao što su Zlatibor, Kopaonik i Tara, preporučujemo vam da otkrijete sledeće visinske destinacije...

6 zanimljivih činjenica o Budimpešti koje verovatno niste znali

Velike su šanse da ste glavni grad Mađarske već posetili, možda čak i nekoliko puta. Međutim, ono što je najveća greška kada je u pitanju ovaj velelepni evropski grad, koji se uzdiže na obalama Dunava, jeste to da vam je za upoznavanje i otkrivanje Pešte, a i Budima, dovoljno svega dva ili tri dana.

6 zemalja u koje ćemo uskoro moći da idemo na odmor

Nešto čemu se radujemmo kada zvanično nastupi toplije vreme i granice sa susednim zemljama ponovo profunkcionišu.

Prvi na našem travel spisku:5 najlepših evropskih kafea koje su pohodili čuveni umetnici

Iskreno, nemamo problem sa tim što nam more nije dostpuno kao ranije - sada zaista nemamo nikakav izgovor za otkrivanjem krajnje izdašnih prirodnih lepota sopstvene zemlje, ali imamo problem sa onom posebnom duševnom glađu koja nas mori iznutra - nedostaje nam sadržaj koji podrazumeva nešto umetnosti, nešto hedonizma, nešto istorije i nadasve lepote koja hrani dušu. Nedostaju nam putovanja po Evropi i otkrivanje njenih veličanstvenih kutaka od kojih su mnogi (u ovom slučaju) poslužili kao inspiracija čuvenim pesnicima, slikarima, režiserima..

Tužno proleće u Tokiju: Fotografije jednog od najveličanstvenijih gradova pre i tokom pandemije

Jedan od najmnogoljudnijih gradova sveta poznat je i po bajkovitim prizorima cvetanja drveta trešnjinog cveta kada stigne proleće, ali trenutno ovakve prizore koje su sa radošću delili turisti, više nema ko da podeli.

Putovanja: 5 najlepših klisura u Srbiji

Istočni i zapadni delovi naše zemlje mogu da se pohvale najvećim brojem klisura,..

3 destinacije iz Evrope i sveta koje će prve dočekati turiste

Taman kada smo pomislili da nema nikkave šanse da kuću napustimo do jesenjih meseci, orpostili se od mogućih putovanja i prestali sa maštarenjem i planiranjem istih - pandemija je konačno usporila tempo i ne samo to, praktično sve se vraća u normalu mnogo brže no što smo to očekivali i istinu govoreći - bili spremni za to.

Gradovi sveta

Sa razlogom: Ovaj komšijski grad proglašen je najboljom destinacijom u 2019.

Na sajtu pod nazivom "European Best Destination" više od pola miliona ljudi glasalo je za Budimpeštu.

Travel & Art

Decenijama najbolje čuvana tajna Madrida otvorena za turiste

Od Goje do Rubensa, preko predivnih rokoko elemenata u enterijeru, nesvakidašnja vila koja je pripadala španskom vojvodi od Albe iz XIXveka, sada je otvorena za posete.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last prikazano: 1 - 12

Magazin